Pitääkö suklaata oikeasti säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

tumma suklaa
Shutterstock

Suklaan oikea säilytyspaikka on noussut puheenaiheeksi Briteissä. Kuuluuko suklaa jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Näin vastaavat suklaavalmistajat Isossa-Britanniassa ja Suomessa.

Erilaisten elintarvikkeiden oikealainen säilytystapa nousee säännöllisin väliajoin väittelynaiheeksi sosiaalisessa mediassa. Taannoin muun muassa keskusteltiin siitä, kuuluko ketsuppi huoneenlämpöön vai jääkaappiin sen jälkeen, kun pullo on avattu. Asiantuntijat antoivat tähän kysymykseen selkeän vastauksen.

Tällä kertaa Twitterissä väitellään siitä, missä suklaata kuuluu säilyttää. Joidenkin mielestä jääkaappikylmä suklaa on ainoa oikea ratkaisu, kun taas toiset pitävät pehmeästä, huoneenlämpöisestä suklaasta. Onko säilytyspaikalla oikeasti jotain väliä?

Suklaavalmistaja Cadbury vastasi Twitterissä asiasta väitteleville ihmisille:

– Suklaata tulisi aina säilyttää hieman viileässä, kuivassa ja valolta suojattuna, kuten keittiökaapissa, jossa lämpötila on alle 21 celcieusastetta. Näin varmistetaan, ettei suklaan laatu kärsi, Cadbury Australia twiittasi.

Samoilla linjoilla on myös suomalainen makeisvalmistaja Fazer. 

– Suklaa ei ole jääkappituote. Säilytä suklaa kuivassa ja viileässä, mieluiten 16–20 asteen lämpötilassa. Tasainen lämpötila on suklaalle paras, älä siis altista suklaata suurille lämpötilavaihteluille, Fazerilta kerrotaan.

Suklaata ei myöskään kannata säilyttää liian lämpimässä, sillä tällöin sen rakenne muuttuu ja pinnalle voi kertyä rasvakiteitä, eli suklaa muuttuu harmahtavaksi. Harmaa väri on kuitenkin vain ulkonäkövirhe, eikä vaikuta suklaan makuun. Fazer muistuttaa vielä, että suklaa on herkkä tuote ja voi napata itseensä hajuja ja makuja ympäristöstä. Siksi suklaata kannattaa säilyttää mieluiten omassa kääreessään.

– Maitosuklaa on suklaista herkin ulkopuolisille mauille ja hajuille – ole siis erityisen tarkka sen säilyttämisessä. 

Lähteet: Mirror, Fazer


***

1:12

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja