Fazer yllättää: Wiener nougat -konvehtien resepti muuttuu

FC_Wienernougat_210g_402421_HR_SV
Wiener nougat -konvehtien palmuöljy vaihtuu takaisin kaakaovoiksi. Fazer

Fazer muuttaa suosikkikonvehtiensa reseptiä jouluksi 2021.

Makeisyhtiö Fazer poistaa suosituista Wiener nougat -konvehdeista palmuöljyn ja korvaa sen kaakaovoilla. Fazerin mukaan Wiener nougat -resepti muuttuu jouluksi 2021.

– Kaikki joulumarkkinalle 2021 valmistettavat konvehdit tehdään uudella reseptillä, mutta itse pakkaus muuttuu liukuvasti, koska emme halua heittää pakkauksia hukkaan, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo MTV:lle.

Wiener nougat -konvehdit ovat olleet markkinoilla vuodesta 1904.

Kaakaovoi vaihtui palmuöljyksi 2014 ja nyt palmuöljy vaihtuu takaisin kaakaovoiksi

Käytännössä siis konvehtien resepti muutetaan takaisin alkuperäiseksi. Fazer vaihtoi konvehtien kaakaovoin palmuöljyksi vuonna 2014 ja reseptimuutos herätti tuolloin kiivasta keskustelua.

Palmuöljyyn päädyttiin tuolloin Fazerilla kaakaovoin rajun hintanousun vuoksi. Fazer perusteli tuolloin, että palmuöljyä käyttäessä ei esiinny yhtä paljon laatuvaihteluita.

Moni suomalainen oli kuitenkin sitä mieltä, että kaakaovoin vaihtaminen palmuöljyyn muutti myös oleellisesti klassikkokonvehdin makua.

Nyt Fazerilla etsitään laajemminkin vaihtoehtoja palmuöljylle tuotteissa.

– Muutos on osa isompaa kokonaisuutta, jossa etsimme asteittain muita vaihtoehtoja palmuöljylle makeis- ja keksituotteissamme. Sama ratkaisu ei sovellu kaikkiin tuoteresepteihin ja haluamme varmistua vaihtoehtojen vastuullisuudesta, siksi muutos tehdään asteittain, Eerola kertoo.

Eerolan mukaan Fazer on sitoutunut käyttämään vain vastuullista RSPO-sertifioitua palmuöljyä.

– Tavoitteenamme on, että vuoteen 2024 mennessä kaikki palmuöljy on segregoitua. Tämä sitoumus kattaa kaikki Fazer-konsernin toimintamaat ja liiketoiminnat.

Videolla: Valmista itse Dumle-tikkareita!

1:29

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja