Geisha-suklaan resepti muuttuu

Miksi Kinder-munan muovikapseli on keltainen? Tätä et ole pääsiäismunista tajunnut 1:24 Miksi Kinder-munan muovikapseli on keltainen? Tätä et ole pääsiäismunista tajunnut
KATSO MYÖS VIDEO: Miksi Kinder-munan muovikapseli on keltainen? Tätä et ole pääsiäismunista tajunnut.

Fazer tiedottaa suositun Geisha-suklaansa reseptimuutoksesta.

Vuodesta 1962 valmistetun Geisha-suklaan resepti muuttuu, tiedottaa makeisvalmistaja Fazer. Suosikkisuklaaseen tulee nyt Fazerin mukaan kaksi muutosta: palmuöljy vaihdetaan kaakaovoiksi ja hasselpähkinät ovat jatkossa Rainforest Alliance -sertifioituja. 

Fazer lupaa: Geishan maku ei muutu

Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo tiedotteessa palmuöljyn korvaamisen tuotteissa alkaneen jo syksyllä 2021, ja nyt on Geishan vuoro. 

– Olemme kuulleet kuluttajien toiveen ja vastaamme nyt siihen. Reseptimuutokset ovat aina herkkiä asioita ja meille on erityisen tärkeää, että kuluttajille tuttu makukokemus säilyy, Eerola sanoo. 

Eerolan mukaan Geishan maku ei tule muuttumaan reseptipäivityksestä huolimatta. Fazerilta kerrotaan, että Geishan raaka-ainemuutosta on toteutettu liukuvasti jo tammikuusta alkaen. Aiemmin Fazer on korvannut palmuöljyn muilla raaka-aineilla jo muun muassa Wiener nougat -konvehtien ja Domino-keksien resepteissä.

Monet yritykset pyrkivät eroon palmuöljystä

Fazerin lisäksi moni muukin elintarvikevalmistaja on viime vuosien aikana pyrkinyt eroon kiistellyn palmuöljyn käytöstä. Tammikuussa tiedotettiin Taffelin luopuvan palmuöljystä kaikissa perunalastuissaan, pähkinöissään sekä snacks-tuotteissaan. Panda sen sijaan poisti palmuöljyn suositusta Juhlapöydän konvehteja -tuotteestaan jo vuonna 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat