Suomessa on kehitetty huikeita ruokainnovaatioita, jotka voivat mullistaa ruoantuotannon. Yksi näistä on ilmasta valmistettava soleiini-proteiini.
Huomenta Suomessa selvitettiin tiistaina, voivatko erilaiset ruokakeksinnöt nousta suomalaisiksi menestysresepteiksi.
Olemme kertoneet aiemmin suomalaisyritys Solar Foodsista, joka kehitti ennennäkemättömän tavan valmistaa ruokaa. Soleiini-proteiini nimittäin syntyy kirjaimellisesti ilmasta bakteerien ja aurinkosähkön avulla.
Lue myös: Huomenta Suomessa testattiin ilmasta valmistettua ruokaa
"Keltainen ihmejauhe" täynnä proteiinia
Yrityksen toimitusjohtaja Pasi Vainikka kertoi tiistaina Huomenta Suomessa, millainen valmistusprosessi tuotteella käytännössä on, ja miten sitä voidaan hyödyntää.
Valmis soleiini on käytännössä kellertävää jauhetta, mutta sellaisenaan sitä ei syödä.