Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo lohiruoka pääsiäispöytään – oletko koskaan testannut?

7:54Testissä markettien valmiit lohikeitot – Yksi soppa sai raadilta täystyrmäyksen: ”En halua syödä tätä”KATSO MYÖS VIDEO: Halpa vs. kallis -testissä markettien valmiit lohikeitot. Yksi soppa sai raadilta täystyrmäyksen.
Julkaistu 06.04.2023 18:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kalayhdistys vinkkaa yllättävän lohiohjeen pääsiäiseen.

Vaikka suomalaiset ovatkin tottuneet melko perinteiseen pääsiäisruokaan, etenkin nuoret kokeilevat mielellään myös uusia ruokaohjeita. 

Pro Kala ry vinkkaa nyt pääsiäiseen hauskan lohiruoan, joka sopii täydellisesti vaikka isommallekin seurueelle tarjottavaksi.

– Yllätä ruokavieraat raikkaalla poke bowlilla, joka tuo väriä ja makua pääsiäispöytään. Jokainen vieras voi koota annoksensa oman makunsa mukaan, kalayhdistys vinkkaa tiedotteessaan.

Marinoitua kirjolohta poke bowliin

kirjolohi-poke-vaaka
Marinoidusta kirjolohesta valmistuu herkullinen poke bowl.Pro Kala ry

Poke bowl on alun perin Havaijilta kotoisin oleva ruokalaji, josta on tullut kansainvälinen suosikki. Makumaailmaltaan poke bowl muistuttaa sushia, mikä selittää ruokalajin suosiota. Pro Kala ry muistuttaa, että poke bowl on helposti muunneltavissa.

– Tärkeä osa herkullista pokea on maistuvaksi marinoitu kala. Tässä reseptissä käytetään kirjolohta, joka saa makua soijakastikkeesta, seesamista ja hunajasta.

Jos tarjoilet poke bowleja isommalle seureelle, voit laittaa ainesosa omiin kulhoihinsa. Tällöin jokainen ruokailija saa valmistaa oman annoksensa mieltymystensä mukaan.

– Tarjoa kalan kanssa keitettyä riisiä sekä paloiksi leikattua avokadoa, kurkkua ja mangoa sekä esimerkiksi edamamepapuja ja kevätsipulia. Kastikkeeksi sopivat majoneesi tai teriyakikastike, ja annoksen voi koristella seesaminsiemenillä, tuoreilla yrteillä ja limen siivuilla.

Nappaa ohje: Poke Bowl lohesta

Lisää aiheesta:

Kalan kaveri -kastike käy kalalle kuin kalalle! Anun supernopea soosi Todellinen kalaruokien yllättäjä: "Voit tarjoilla vaikka nachojen tai ruisnappien kera"Teetkö lohikeiton näin? Parhaan sopan salaisuus piilee tietyissä raaka-aineissaNyt on helppoa! Nämä kalaherkut valmistat nopeasti juhlapöytään: "Voi yksinkertaisimmillaan nostaa tarjolle sellaisinaan"Kari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!Tässäkö täydellinen krapularuoka? Hans Välimäki suosittelee kokeilemaan
KalaRuokaPääsiäinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?