Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässäkö täydellinen krapularuoka? Hans Välimäki suosittelee kokeilemaan

Valmista itse lisukkeet moderneille hodareille!
Valmista itse lisukkeet moderneille hodareille!Shutterstock
Julkaistu 24.06.2017 08:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Keittiömestari Hans Välimäen loihtima herkku muistuttaa perinteisistä hodareista, ja on siksi mitä oivallisinta krapularuokaa.

Hans Välimäki vinkkaa, että vieraille voi esimerkiksi juhannuksena tarjoilla herkkua, jossa yhdistyy raikas salaatti, suolainen makkara ja rapea leipä. 

– Create your own sandwich -tyylinen tarjoilu on aika hauska. Idea on se, että ostaa jotain hyvää vaaleaa leipää, paahtaa sen grillissä, grillaa erilaisia tuoremakkaroita ja valmistaa erilaisia slaw-salaatteja. Näistä jokainen valitsee omat suosikkinsa ja kokoaa oman leipänsä, Välimäki kertoo.

– Se on vähän niin kuin itse tehty hodari – ja myös lapset tykkäävät, Välimäki kertoo.

Valmista itse lisukkeet moderneille hodareille

Välimäki vinkkaa, että suomalaisille tutun coleslaw-salaatin reseptiä voi rohkeasti tuunailla. Kesällä kaali on niin vesipitoista, että siitä valmistuu erityisen herkullinen slaw-tyyppinen salaatti, jonka onnistumisen takaamiseksi kannattaa käyttää hyväksi perinteistä 1-2-3-marinadia.

1-2-3-marinadilla tarkoitetaan pikkelöintitapaa, jonka mukaisesti pikkelöitävien raaka-aineiden joukkoon laitetaan 3 osaa vettä, 2 osaa sokeria ja 1 osa etikkaa. Pikkelöityjen raaka-aineiden annetaan levätä nesteessä jonkin aikaa ennen käyttöä, jotta marinadin maku ehtii tarttua niihin. Ennen pikkelöidyn kaalin käyttöä slaw-tyyppiseen salaattiin, neste on hyvä valuttaa pois kaalin joukosta.

– Tähän aikaan vuodesta kaali on parhaimmillaan. Se on kuin salaattia, Välimäki toteaa.

Jotta ruokailijoilla on valinnanvaraa, Välimäki suosittelee maustamaan osan Create your own sandwich -pöydässä tarjoilluista slaw-salaateista eri tavoin maustettuina.


– 1-2-3-marinadiin tehtyyn kaalisalaattiin voi sotkea esimerkiksi sinappia, yrttejä, chiliä tai inkivääriä, huippukokki vinkkaa.

Lisäksi Välimäki suosittelee tarjoilemaan Create your own sandwich -tarjoilun osana vahvaa sinappia ja esimerkiksi paahdetulla sipulilla maustettua majoneesia. 

Kesäuusinta: Juttu on alun perin julkaistu vuonna 2016.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Meri-Tuuli Väntsi vinkkaa yllättävän grilliruoan: "Helppo, ihanan makuinen ja kaikki tykkäävät"Näin nuudelit kannattaa valmistaa – "Mielestäni aika hemmetin hyvää"Kari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!Aki Wahlman neuvoo, miten eilisen ruoasta saa täysin erilaisen aterian – löytyyhän jo sinun keittiöstäsi? Muista tärkeä työvaihe ennen lihan grillaamista! Suomalaiskokit kertovat, miten teet täydelliset ribsitTässäkö täydellinen krapulaherkku? Huippukokki Hans Välimäki suosittelee kokeilemaan
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 10:21
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu