Tässäkö täydellinen krapularuoka? Hans Välimäki suosittelee kokeilemaan

hans
Valmista itse lisukkeet moderneille hodareille! Shutterstock

Keittiömestari Hans Välimäen loihtima herkku muistuttaa perinteisistä hodareista, ja on siksi mitä oivallisinta krapularuokaa.

Hans Välimäki vinkkaa, että vieraille voi esimerkiksi juhannuksena tarjoilla herkkua, jossa yhdistyy raikas salaatti, suolainen makkara ja rapea leipä. 

– Create your own sandwich -tyylinen tarjoilu on aika hauska. Idea on se, että ostaa jotain hyvää vaaleaa leipää, paahtaa sen grillissä, grillaa erilaisia tuoremakkaroita ja valmistaa erilaisia slaw-salaatteja. Näistä jokainen valitsee omat suosikkinsa ja kokoaa oman leipänsä, Välimäki kertoo.

– Se on vähän niin kuin itse tehty hodari – ja myös lapset tykkäävät, Välimäki kertoo.

Valmista itse lisukkeet moderneille hodareille

Välimäki vinkkaa, että suomalaisille tutun coleslaw-salaatin reseptiä voi rohkeasti tuunailla. Kesällä kaali on niin vesipitoista, että siitä valmistuu erityisen herkullinen slaw-tyyppinen salaatti, jonka onnistumisen takaamiseksi kannattaa käyttää hyväksi perinteistä 1-2-3-marinadia.

1-2-3-marinadilla tarkoitetaan pikkelöintitapaa, jonka mukaisesti pikkelöitävien raaka-aineiden joukkoon laitetaan 3 osaa vettä, 2 osaa sokeria ja 1 osa etikkaa. Pikkelöityjen raaka-aineiden annetaan levätä nesteessä jonkin aikaa ennen käyttöä, jotta marinadin maku ehtii tarttua niihin. Ennen pikkelöidyn kaalin käyttöä slaw-tyyppiseen salaattiin, neste on hyvä valuttaa pois kaalin joukosta.

– Tähän aikaan vuodesta kaali on parhaimmillaan. Se on kuin salaattia, Välimäki toteaa.

Jotta ruokailijoilla on valinnanvaraa, Välimäki suosittelee maustamaan osan Create your own sandwich -pöydässä tarjoilluista slaw-salaateista eri tavoin maustettuina.

– 1-2-3-marinadiin tehtyyn kaalisalaattiin voi sotkea esimerkiksi sinappia, yrttejä, chiliä tai inkivääriä, huippukokki vinkkaa.

Lisäksi Välimäki suosittelee tarjoilemaan Create your own sandwich -tarjoilun osana vahvaa sinappia ja esimerkiksi paahdetulla sipulilla maustettua majoneesia. 

Kesäuusinta: Juttu on alun perin julkaistu vuonna 2016.

***

1:32

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja