Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!

4:02Kari Aihisen fenkolislaw
Julkaistu 09.05.2021 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle. Kape valmisti myös muutamia herkullisia lisukkeita grilliruokien kylkeen, kuten tämän raikkaan coleslawn.

Videolla: Kari Aihisen kertoo, miten valmistuu täydellinen coleslawn korvike: raikas fenkolislaw.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa kesän 2021 kuumimmista grillaustrendeistä. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa ja paljasti, mitä suomalaiset tänä kesänä grillaavat. 

Lue lisää: Syötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"

Kuten huhtikuussa kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta.

Kapen raikas versio coleslawsta

fenkolislawFenkolislaw maistuu grillilihan kaverina.HK

Lisäksi Kape valmisti myös raikkaan version perinteisestä coleslaw-salaatista. Tässä salaatissa ei käytetä lainkaan majoneesia. Ensin kaalista siivutetaan juustohöylän tai veitsen avulla ohkaisia viipaleita.

– Jos haluaa lisää makua, niin kaalin voi vaikka grillata etukäteen. Tämä lisuke on hyvä vaikka heti nautittavaksi, mutta toimii parhaiten, jos teet jo vaikka aamulla maustumaan, Kape vinkkaa.

Salaatin joukkoon lisätään myös Kapen suosikkiraaka-ainetta, fenkolia, sekä omenasiivuja kuorineen. Makua tuo myös sitruunamelissa.

– Se on vielä ehkä vähän tuntemattomampi ja aliarvostettu yrtti, joka tuo aina hyvää fiilaria, näköä ja ennen kaikkea makua. Laitetaan isoina paloina slawn joukkoon.

Lisäksi kaikenlaiset coleslawt tarvitsevat Kapen mukaan aina sokeria, oli kyse sitten majoneesipohjaisesta tai majoneesittomasta versiosta.

– Ajatus on se, että sen pitää olla hapokas ja makea, ja pikkaisen suolainen. Lisätään joukkoon vielä rypsi- tai oliiviöljyä sekä omenaviinietikkaa.

Nappaa helppo resepti: Coleslaw ilman majoneesia – Kari Aihisen raikas fenkolislaw

Lisää aiheesta:

Pasi kehitteli lisukkeen, joka tekee kaikesta grilliruoasta parempaa: "Ultimaattinen umamipommi"Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaKari Aihiselta mahtava salaattivinkki: Helposti hyvää tomaatista ja fetasta – valmistustapa voi yllättääOletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Tässäkö täydellinen krapularuoka? Hans Välimäki suosittelee kokeilemaanTässäkö täydellinen krapulaherkku? Huippukokki Hans Välimäki suosittelee kokeilemaan
RuokaKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:13
    Peruna

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?