Poke Bowl kirjolohesta

kirjolohi-poke-vaaka
Nappaa lohi-poken ohje! Pro Kala ry

Trendikäs poke bowl eli poke-kulho valmistuu helposti. Tässä Pro Kala ry:n ohjeessa poke bowl tehdään kirjolohesta.

Kirjolohi-poke

  • 500 g kirjolohi- tai lohifileetä
  • 1 salaattisipuli
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 3 rkl Wakame-merilevää liotettuna

Kastike

  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi

  • 4 rkl maapähkinöitä hionennettuna

Tarjoiluun

  • Riisiä ja valitsemiasi lisukkeita

Valmistusohje

  1. Leikkaa kirjolohifilee nahattomiksi sentin kuutioiksi.
  2. Hienonna salaattisipuli ja merilevä. Lisää lohikuutioiden joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää kastike kalan joukkoon. Anna maustua 10 minuuttia.
  4. Viimeistele pähkinöillä ja tarjoa riisin ja lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.