Poke Bowl kirjolohesta
Julkaistu
Trendikäs poke bowl eli poke-kulho valmistuu helposti. Tässä Pro Kala ry:n ohjeessa poke bowl tehdään kirjolohesta.
Kirjolohi-poke
- 500 g kirjolohi- tai lohifileetä
- 1 salaattisipuli
- 3 kevätsipulinvartta
- 3 rkl Wakame-merilevää liotettuna
Kastike
- 4 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi
- 4 rkl maapähkinöitä hionennettuna
Tarjoiluun
- Riisiä ja valitsemiasi lisukkeita
Valmistusohje
- Leikkaa kirjolohifilee nahattomiksi sentin kuutioiksi.
- Hienonna salaattisipuli ja merilevä. Lisää lohikuutioiden joukkoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää kastike kalan joukkoon. Anna maustua 10 minuuttia.
- Viimeistele pähkinöillä ja tarjoa riisin ja lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan