Harri Syrjänen paljastaa luottoreseptinsä salaisuuden: "Ehkä maailman paras lohikeitto"

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto 0:54 Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto
Videolla Harri Syrjänen valmistaa lohikeiton omaan tuttuun tyyliinsä.

Televisiosta tuttu kokki Harri Syrjänen paljastaa pitkään mukanaan kulkeneen luottoreseptinsä. Kokeile "ehkä maailman parasta lohikeittoa".

Kokkisodan kaikki kaudet näet mtv-palvelusta! Hyviä arkiruokavinkkejä löydät puolestaan Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta, jossa Harri Syrjänen niin ikään nähdään. Katso kolme kautta mtv-palvelusta!

MTV3-kanavalta tuttu, muun muassa Kokkisota-ohjelmassa nähty kokki Harri Syrjänen jakoi pitkin viime vuotta Instagram-tilillään erilaisia yhdessä kasarissa valmistuvia pastareseptejä, kuten esimerkiksi helpon palermon pastan.

Reseptien lisäksi etenkin ilman paitaa syntyvät, äänettömät reseptivideot ovat nousseet hitiksi seuraajien keskuudessa. 

Vuoden 2022 Soppamiehenäkin tunnettu Syrjänen on aloittanut kuitenkin keittoreseptejä esittelemällä. Kokki on ehtinyt jo paljastaa niin thaimaalaisen kanakeiton reseptin kuin samettisen kesäkurpitsakeitonkin salat. Aasialainen jättikatkarapukeitto puolestaan mykisti kokin itsensäkin.

Tuorein resepti, lohikeitto, on taatusti monen suomalaisen mieleen, vaikka kansallisen kalakeittokilpailun voiton viime vuonna veikin monen lohikeittoreseptin nenän edestä jyväskyläläisen Kaisun kukkakaali-siikakeitto

"Ehkä maailman parhaan kalakeiton" salaisuus piilee kylmäsavulohessa

Syrjänen kertoo tuoreessa Instagram-julkaisussaan, että lohikeittoresepti on kulkenut miehen mukana jo 30 vuotta! Keiton salaisuus piilee kylmäsavulohessa.

– Aikoinaan, kun työskentelin saaristossa, nin fiilistelin tätä ekaa kertaa ja edelleen samalla reseptillä mennään. Nyt on aika antaa teidän kaikkien nauttia siitä. Ehkä maailman paras lohikeitto. Tän keiton salaisuus on kylmäsavulohi. Se lisätään heti alussa antamaan liemeen savuisen aromin. Tää on niin törkeen hyvää, Soppamies ylistää lohisoppaansa. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa, kuinka keitto valmistuu – tällä kertaa kokilla on kuitenkin paita päällä.

IMG_0567
Näistä ainesosista valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto. Kuva: Harri Syrjänen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat