Harrin teki mieli yhtä herkkua – mykistyi itsekin reseptistä, jonka kehitteli: "Välillä on vain sellainen himo"
Televisiosta tuttu kokki Harri Syrjänen vinkkaa maukkaan keittoreseptin. Testaa, kuinka kätevästi aasialainen jättikatkarapukeitto syntyy.
MTV3-kanavalta tuttu, Kokkisota-ohjelmassakin nähty kokki Harri Syrjänen, jakoi pitkin viime vuotta Instagram-tilillään erilaisia one pot -pastareseptejä, kuten esimerkiksi helpon possupastan, hirvittävän hyvän riistapastan sekä yhden kasarin helpon palermon pastan.
Usein ilman paitaa syntyvät reseptivideot ovat nousseet hitiksi seuraajien keskuudessa.
Lue myös: Harri pisti supersuositun kanaruoan uuteen uskoon – somessa innostuttiin: "Mä haluun tota NYT"
Katso Kokkisodan kaikki kaudet mtv-palvelusta! Hyviä arkiruokavinkkejä löydät puolestaan Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta, jossa Harri Syrjänen niin ikään nähdään. Katso kolme kautta mtv-palvelusta!
Alkaneen vuoden kunniaksi Soppamiehenäkin tunnettu Syrjänen on siirtynyt toistaiseksi pastasta keittoihin, mutta nakukokkikonsepti pitää edelleen. Jos samaa taktiikkaa aikoo itse kokeilla kotona, kannattanee olla erityisen varovainen mahdollisten roiskeiden suhteen.
Kokki on ehtinyt jo esitellä niin thaimaalaisen kanakeiton reseptin kuin samettisen kesäkurpitsakeitonkin. Tuorein keittoresepti jatkaa kanakeiton vanavedessä aasialaisia polkuja, ja yllä olevalta videolta voit katsoa, kuinka keitto valmistuu paidatta.
"Pani mutkin hiljaiseksi"
Aasialaishenkisessä sopassa maistuvat niin jättikatkaravut kuin sienetkin. Kokki kertoo, että keittoresepti syntyi tarpeesta saada rapuja.
– Välillä on vain sellainen jättiravun himo. Siihen kaveriksi sopivat täydellisesti Aasian maut. Mut tää finessi, mikä lopputulokseen tuli, pani mutkin hiljaiseksi. Kirkas todella aromikas liemi, rapeeta kasvista ja törkeen hyvät katkikset, Syrjänen kehuu Instagram-julkaisussaan.
Katso resepti: Harri Syrjäsen aasialainen jättikatkarapukeitto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan