Jos pidät kalakeitosta, tätä ohjetta kannattaa kokeilla: "Lähtökohtana on maun lisäksi helppous"

kalakeittopaiva-reseptikuva-1024x805
Pro Kala ry

Helmikuun alussa vietetään kansallista Kalakeittopäivää. Sen kunniaksi on nyt kehitelty perinteisestä poikkeava kalakeittoresepti.

Suomalainen kalakeitto tarkoittaa monille esimerkiksi kermalla ja tuoreella tillillä höystettyä lohikeittoa. Kalakeiton voi kuitenkin tehdä monella muullakin tapaa. Kansallisena Kalakeittopäivänä 8. helmikuuta on hyvä tilaisuus testata myös uudenlaisia kalakeittoreseptejä. 

Vuonna 2021 jyväskyläläisen Kaisu Pitkäsenkukkakaali-siikakeitto voitti Pro Kala ry:n järjestämän reseptikilpailun, jossa etsittiin täydellistä kalakeitto-ohjetta.

Nyt kokataan korealaista kalakeittoa, eli kalasoppaa "namnamnam"

Tänä vuonna kalakeittopäivän kunniaksi herkutellaan sen sijaan kalakeitolla korealaisin mauin. Pro Kala ry:n mukaan korealainen kulttuuri on nyt kovassa suosiossa niin popin kuin ruoankin osalta.

– Tämän vuotinen Kalakeittopäivä onkin saanut innoituksensa molemmista, sillä nyt jos koskaan suomalaiset kaipaavat väriä ja vaihtelua arkeen, yhdistyksestä todetaan.

Kalayhdistys on luonut yhdessä eteläkorealaisen ruokahifisti Dahn Kimin kanssa uudenlaisen keittoreseptin, joka pohjautuu malgutang-kalakeittoon. Resepti sai nimekseen "kalasoppaa namnamnam".

– Lähtökohtana on ollut maun lisäksi helppous ja siksi perusraaka-aineet löytyvät tavallisista ruokakaupoista. Halutessaan keitosta voi tehdä tulisemman esimerkiksi korealaisella chilijauheella ja gochujang-chilitahnalla.

Pro Kala ry:n mukaan Kalakeittopäivää vietetään, jotta suomalaiset muistaisivat kalan syönnin positiiviset puolet. Kalaa syödään edelleen liian vähän suosituksiin nähden, vaikka valtaosa tiedostaakin kalan terveysvaikutukset. Vain kolmannes suomalaisista syö kalaa suositusten mukaan, eli 2–3 kertaa viikossa.

Lähde: Pro Kala ry

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja