Julkaistu
Harri Syrjäsen helposti valmistuva lohikeitto lämmittää talvista päivää!
Ainekset
- 450 g perunaa (kiinteä, pesty)
- 150 g kylmäsavulohta
- 400 g lohta
- 1 sipuli
- tillinippu
- 30 g voita
- 10 mustapippuria
- 2 dl kermaa
- 8 dl mietoa kalalientä
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto:
- Pese perunat kuorineen ja kuutioi. Silppua sipuli.
- Poista lohesta nahka ja kuutioi. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Pilko tilli. Huuhtele perunakuutiot kylmässä vedessä.
- Sulata voi kasarissa ja kuullota siinä sipulia ja perunoita noin 3 minuuttia.
- Lisää kalaliemi ja pilkottu kylmäsavulohi. Mausta keitto pippureilla ja suolalla.
- Keitä hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta minuutti.
- Lisää lohikuutiot, sammuta liesi ja anna tekeytyä 2 minuuttia.
- Nosta annos lautaselle ja mausta halutessasi tuoreella tillillä.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi