Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto 0:54

Harri Syrjäsen lohikeitto

Näin valmistuu lohikeitto, jota Harri Syrjänen kuvailee jopa "maailman parhaaksi".

Harri Syrjäsen helposti valmistuva lohikeitto lämmittää talvista päivää!

Ainekset

  • 450 g perunaa (kiinteä, pesty)
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 400 g lohta
  • 1 sipuli
  • tillinippu
  • 30 g voita
  • 10 mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 8 dl mietoa kalalientä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto:

  1. Pese perunat kuorineen ja kuutioi. Silppua sipuli.
  2. Poista lohesta nahka ja kuutioi. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Pilko tilli. Huuhtele perunakuutiot kylmässä vedessä.
  3. Sulata voi kasarissa ja kuullota siinä sipulia ja perunoita noin 3 minuuttia.
  4. Lisää kalaliemi ja pilkottu kylmäsavulohi. Mausta keitto pippureilla ja suolalla.
  5. Keitä hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta minuutti.
  6. Lisää lohikuutiot, sammuta liesi ja anna tekeytyä 2 minuuttia.
  7. Nosta annos lautaselle ja mausta halutessasi tuoreella tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!