Kun ruokamyrkytys ei liity ravintolan laiminlyönteihin vaan pilaantuneeseen raaka-aineeseen, on turha vältellä ravintolaa. Raaka-aine ansaitsee kuitenkin hieman kriittistä tutkiskelua.
Jos ravintolan listalta löytyi ostereita, otin niitä aina lähes satavarmasti.
Perinteiset lisukkeet punaviinietikassa uivasta salottisipulista raikkaaseen sitruunaan tekivät ostereista juuri omaan makuhermooni täydellisesti osuvat alkupalat.
Itselleni niihin yhdistyi häpeilemättä myös ehkä jonkinlainen "elitistinen larppi", kun kumosin simpukoita suuhuni lasi samppanjaa toisessa kädessä.
Söin kuitenkin mitä todennäköisimmin elämäni viimeisen osterini 28. toukokuuta 2022, enkä usko, että suhdettamme pystyy kovinkaan helposti enää lämmittämään.
Lue myös: Ruokamyrkytysvyyhti paisuu Helsingissä: Jopa yli 100 ihmistä sairastunut syötyään näissä ravintoloissa
Oireet iskivät kuin liukas osteri kuorestaan
Jos satuit näkemään kolmekymppisen naishenkilön huuto-oksentamassa ratikkapysäkillä Stockmannin edustalla toukokuisena lauantaina kello yhdeksältä illalla, hän ei ollut humalassa. Hän oli syönyt huonon osterin.
Ruokamyrkytyksen oireiden ilmenemisessä saattaa kestää jopa 72 tuntia, mutta itselleni ne iskivät lujaa takavasemmalta vain hetki Helsingin keskustassa sijaitsevasta ravintolasta poistumisen jälkeen.

