Mainos

Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

Lohikeitto on arkiruokien ykkönen! Helppo, nopea ja kermainen lohikeitto valmistuu lämminsavulohesta. Tämä lohikeitto on varma hitti! Aidolla kuohukermalla saat parhaan lopputuloksen.

Ainekset

  • 400–500 g savulohta
  • 1 sipuli
  • 8–10 perunaa (yleis- tai kiinteä peruna. Esim. annabelle)
  • n. 1,5 l vettä + 2 kalaliemikuutiota (tai valmista kalalientä)
  • 2 laakerinlehteä
  • 8–10 maustepippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Kermainen lohikeitto savulohesta valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori ja lohko perunat. 
  2. Kuullota sipulia ja perunalohkoa hetki voissa isossa kattilassa.
  3. Lisää vesi, kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippuri.
  4. Keittele perunat kypsiksi (noin 10 minuuttia).
  5. Lisää keiton joukkoon kuohukerma ja savulohi paloina.
  6. Mausta vielä lopuksi tuoreella tillillä. Tarjoile hyvän ruisleivän kera!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja