Varhaisperunoiden keittäminen mullistuu tällä keittiömestari Pekka Terävän metodilla. Oletko jo testannut? Katso videolta oikea tapa.
Muun muassa helsinkiläisen Michelin-ravintola Olon ravintoloitsija, keittiömestari Pekka Terävä testasi muutama vuosi takaperin erilaisia valmistusmenetelmiä varhaisperunoiden keittämiseen. Terävän tavoitteena oli saada aikaiseksi mahdollisimman täydellisiä varhaisperunoita. Keittiömestarin totesi MTV:lle keväällä 2019, että suomalaiset voivat lopettaa kiistelyn siitä, pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen.
Katso resepti: Uusien perunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje
– Sillä ei ole mitään merkitystä, onko se kylmää vai kuumaa vettä, tai laitetaanko suolaa prosentti vai kaksi, Terävä toteaa.
Tärkeämpää Terävän mukaan onkin, mitä perunoille tekee keittämisen jälkeen.
– Olen huomannut, että isoin merkitys on sillä, missä vaiheessa ja miten keittämisen lopettaa. Kun perunat alkavat olla al dente -kypsyisiä, vedet kaadetaan pois ja potut jätetään jälkilämmölle.