"Älyttömän halpa" sesonkiherkku sopii kermaiseen pastaan – Harri Syrjänen ylistää: "Tästä tuli niin hyvä..."

Näin valmistuu Harri Syrjäsen kesäkurpitsapasta 0:58 Näin valmistuu Harri Syrjäsen kesäkurpitsapasta

Tv-kokki Harri Syrjänen paljasti maistuvan kesäkurpitsapastan reseptin. Helppo ruoka valmistuu yhdessä kasarissa.

MTV3-kanavan Kokkisota-ohjelmassakin nähtävä kokki, Harri Syrjänen on tänä vuonna jakanut Instagram-tilillään useita erilaisia yhdessä kasarissa valmistuvia one pot -pastareseptejä.

Soppamiehenäkin tunnettu Syrjänen on kehitellyt muun muassa vihreän hirviön, "kiihottavan" savulohipastan sekä "darrapastan". Viime viikolla vinkkasimme syksyn sienisatoa hyödyntävästä kantarelli-pekonipastasta.

Nyt Syrjänen vinkkaa Instagram-tilillään uuden pastareseptin, jossa hyödynnetään niin ikään sesonkiherkkua eli kesäkurpitsaa.

– Tätä pöytään ja jokainen sulaa. Zucchinit ovat nyt älyttömän halpoja. Tästä tuli niin hyvä, että pomppasi mun suosikiksi kertaheitolla. Lempeä, vähän potkua ja paljon makua. Näitä asioita mä haluan mun elämään, Syrjänen kehuu reseptiään.

Kesäkurpitsan sesonki kestää Suomessa heinäkuusta-syyskuuhun. Tänä vuonna helteet siivittivät kesäkurpitsan ennätyssatoon ja esimerkiksi S-ryhmä kannustikin heinäkuussa suomalaisia kesäkurpitsatalkoisiin ja hyödyntämään herkullisen kasviksen edullisen kilohinnan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso Kokkisodan koko 5. kausi mtv-palvelussa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.