Mainos

Testaa Harri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapasta, joka valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 300 g pastaa
  • 1 mieto chili
  • 1 sitruuna
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen mintunlehtiä
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 9 dl kasvislientä
  • 1 dl raastettua parmesania
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa punasipuli ¼ renkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli.
  2. Leikkaa yksi kesäkurpitsa lohkoiksi. Raasta toinen kesäkurpitsa ja purista käsin ylimääräinen neste pois. Revi mintunlehdet, jotta eteeriset öljyt tulevat esiin.
  3. Laita kasariin puolet oliiviöljystä ja lisää punasipuli, kesäkurpitsalohkot ja chili. Kuullota muutama minuutti ja ota lautaselle sivuun.
  4. Lisää kasariin loput oliiviöljystä sekä raastettu ja puristettu kesäkurpitsa ja valkosipuli. Freesaa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne muuttuu kermaisen pehmeäksi.
  5. Lisää kasvisliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen noin 12 minuuttia.
  6. Lisää joukkoon kesäkurpitsa, punasipuli ja chili. Raasta sitruunankuori ja purista mehut siitä. Raasta parmesania mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vielä mintunlehdet ja sekoita.
  7. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes pasta on kypsää.

Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja