Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapasta

Julkaistu 27.08.2021 12:09

MTV LIFESTYLE

Testaa Harri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapasta, joka valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 300 g pastaa
  • 1 mieto chili
  • 1 sitruuna
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen mintunlehtiä
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 9 dl kasvislientä
  • 1 dl raastettua parmesania
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa punasipuli ¼ renkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli.
  2. Leikkaa yksi kesäkurpitsa lohkoiksi. Raasta toinen kesäkurpitsa ja purista käsin ylimääräinen neste pois. Revi mintunlehdet, jotta eteeriset öljyt tulevat esiin.
  3. Laita kasariin puolet oliiviöljystä ja lisää punasipuli, kesäkurpitsalohkot ja chili. Kuullota muutama minuutti ja ota lautaselle sivuun.
  4. Lisää kasariin loput oliiviöljystä sekä raastettu ja puristettu kesäkurpitsa ja valkosipuli. Freesaa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne muuttuu kermaisen pehmeäksi.
  5. Lisää kasvisliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen noin 12 minuuttia.
  6. Lisää joukkoon kesäkurpitsa, punasipuli ja chili. Raasta sitruunankuori ja purista mehut siitä. Raasta parmesania mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vielä mintunlehdet ja sekoita.
  7. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes pasta on kypsää.

Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen kurpitsapastaHarri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoHarri Syrjäsen samettinen kesäkurpitsakeittoHarri Syrjäsen katkarapupastaHarri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustopasta
KesäkurpitsaHarri SyrjänenNopeat ja helpotPastaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kesäkurpitsa
  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 05.09.202412:58
    Maustekakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 30.08.202415:38
    Kasvispiirakka

    Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

  • 11.08.202313:51
    Kasvispihvit

    Kesäkurpitsa-fetapihvit: Helppo ja edullinen ruoka kesäkurpitsasta!

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan