Halpa kotimainen herkku uhkaa jäädä myymättä – S-ryhmä vetoaa: "Toivomme kovasti, että kuluttajat tulisivat viljelijöiden ja kaupan avuksi"

Älä nuole sormia! Näin saat hedelmäpussin helposti auki 1:28 Älä nuole sormia! Näin saat hedelmäpussin helposti auki

S-ryhmä kutsuu suomalaiset kesäkurpitsatalkoisiin, sillä kotimaista herkkua uhkaa muuten hävikki.

Videolla: Tiesitkö? Näin hevi-osaston ärsyttävä muovipussi aukeaa helposti, ilman väkivaltaa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin taannoin kotimaisen mansikkasadon nopeasta kypsymisestä. Helteiden vuoksi mansikoiden pääsatokausi starttasi pari viikkoa normaalia aiemmin ja satokauden povataan olevan pian jo ohi.

Kesäkurpitsasta ennätyssato – uhkaa jäädä myymättä

Nyt S-ryhmästä kerrotaan, että helteet ovat siivittämässä myös Suomessa kasvatetun kesäkurpitsan ennätyssatoon. Valitettavasti nopeasti kypsyvää satoa näyttäisi pian tulevan enemmän kuin kesäkurpitsaa meillä yleensä kulutetaan. S-ryhmä kannustaakin nyt kaikki mukaan talkoisiin ostamaan ja syömään kesäkurpitsaa.

– Viime viikkojen helteet ovat olleet kovin mieluisia Välimeren ilmastosta Suomeenkin kotiutuneelle kesäkurpitsalle. Viljelijät ovat saamassa siitä ennätyssadon, jonka täysimittaiseen hyödyntämiseen ei kesäkurpitsan tavallinen kulutus mitenkään riitä, myyntipäällikkö Minna Mikkilä S-ryhmän marketkaupan ketjuohjauksesta kertoo.

– Nyt toivomme kovasti, että kuluttajat tulisivat viljelijöiden ja kaupan avuksi, ja lisäisivät talkoohengessä kesäkurpitsan syömistä, Mikkilä vetoaa.

Mikkilä muistuttaa, että S-ryhmässä on erittäin hyviä kokemuksia muutaman vuoden takaa, kun kukkakaalin kanssa nostatettiin onnistuneesti samanlaista talkoohenkeä.

– Silloin syntyi hyvää pöhinää kukkakaalin ympärille, ja kauppa sai paljon kiitosta, kun lähdimme yhdessä tuottajien kanssa ratkomaan yllättävän suuren tarjonnan ongelmaa. Myös kesäkurpitsan kanssa tehtiin vastaavaa talkootyötä vuonna 2019.

Kesäkurpitsa on monipuolinen raaka-aine

Mikkilä korostaa, että kesäkurpitsa on hyvin monipuolisesti käytettävä kasvis. Salaattien ja paistosten lisäksi se on herkullista myös grillattuna.

Myös Maa- ja kotitalousnaiset korostivat viime kesänä kesäkurpitsan monipuolisuutta. Se sopii kypsennettäviin ruokiin, kuten keittoihin, patoihin ja paistoksiin. Kesäkurpitsaa voi myös grillata, gratinoida uunissa tai käyttää soseena perunan sijaan.

Kesäkurpitsanauhoista voi valmistaa terveellisen ja kevyen pastan korvikkeen. Pieniä kesäkurpitsoja voi syödä myös raakana, esimerkiksi salaattien joukkoon raastettuna tai viipaloituna.

Hellapoliisin maukas ja helppo tempecurry 1:25


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!