Mainos

Zairen sissit luopuivat hyökkäyksestä

Zairelaiset sissit ovat "hyväntahdon eleenä" lykänneet hallitusta vastaan kaavailemaansa hyökkäystä rauhanneuvottelujen ajaksi, kertoi sissipäällikkö Laurent Kabila myöhään eilen.

Kabilan mukaan tulitauko ei kuitenkaan ole aiheena Etelä-Afrikassa käytävissä neuvotteluissa. Ainoa aihe, josta sissit hänen mukaansa suostuvat neuvottelemaan, on presidentti Mobutu Sese Sekon vallasta luopuminen.

Jos neuvotteluissa ei tapahdu edistystä, sissit aloittavat uudelleen taistelut pakottaakseen Zairen hallituksen haluamaansa neuvotteluratkaisuun, Kabila sanoi. Hän kehotti Zairen johtoa valitsemaan, haluaako se luopua vallasta neuvotteluteitse vai vasta kärsittyään sotilaallisen tappion.

Kabilan johtamat kapinalliset ovat vallanneet Itä-Zairesta yli tuhannen kilometrin pituisen kaistaleen lokakuussa aloittamallaan hyökkäyksellä.

Pakolaisia kateissa

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan yli 200 000 Ruandan ja Burundin pakolaista on yhä kateissa Itä-Zairessa. Vajaat 200 000 pakolaista oli paikallistettu Zairessa tammikuun loppuun mennessä. Arviolta 190 000 ruandalaisen ja 40 000 burundilaisen pakolaisen olinpaikka ei kuitenkaan ole tiedossa sen jälkeen he pakenivat leireistään sissien ja hallituksen välisiä taisteluja.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.