Mainos

Zairen kapinalliset jatkavat etenemistään

Tilanne Zairen itäosissa kiristyy tutsi-johtoisten kapinallisten ottaessa aluetta entistä vahvemmin haltuunsa. Kapinalliset ovat vallanneet Shabundan kaupungin ja etenevät useilla rintamilla mm. kohti Kindua, kertoivat kirkon lähteet ja avustustyöntekijät tänään.

Kapinallisten johtajan Laurent Kabilan mukaan hänen joukkonsa ovat saartamassa strategisesti tärkeän Moban kaupungin. Alueella on mm. merkittäviä mineraalikaivoksia.

Kabilan mukaan kapinalliset ovat edenneet myös lähelle Lubutua, jonne yli 100 000 hutu-pakolaista on asettunut. Kabila sanoi olevansa valmis avaamaan Lubutun ja Kisanganin leireissä oleville pakolaisille kulkureitin pois alueelta. 7000 Ruandan hutu-pakolaista on hänen mukaansa jo ohittanut hänen joukkonsa kulkiessaan kohti Walikalen kaupunkia.

YK:n pakolaisjärjestö kertoi eilen, että noin 40 000 Ruandan pakolaista on jättänyt leirinsä Itä-Zairessa pelätessään alueella eteneviä kapinallisia. Shabundan leiriltä lähteneet pakolaiset olivat aiemmin paenneet Bukavun ja Uviran rajakaupunkien lähellä sijaitsevilta leireiltä. Kaupungit ovat tätä nykyä kapinallisten hallussa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.