Mainos

Yrittäjiltä oma aluekehitysohjelma

Yritysten toimintaedellytykset heikkenevät kasvukeskusten ulkopuolella, kun väestökato vie sekä asiakaskunnan että osaavat työntekijät, varoittaa Suomen Yrittäjät.

Yrittäjät julkistivat tänään yhteisen ehdotuksen aluekehityksen tasapainottamiseksi. Sen takana on järjestön mukaan 40 prosenttia Suomen yrityksistä. Yrittäjien aluepoliittinen ohjelma ajaa yritystoiminnan edellytysten parantamista muun muassa veroratkaisujen avulla. Niillä on yrittäjien mukaan tavoiteltava kehitystä, joka parantaa pienen ja keskisuuren sektorin toimintaedellytyksiä ja edistää työllisyyttä.

Yhteiskunnan perusrakenteet on ohjelman mukaan pidettävä kunnossa, ja kuntien palvelurakenteita on uudistettava peruspalveluiden ylläpitämiseksi. Pk-sektorin toivotaan olevan jatkossa nykyistä määrätietoisemmin rahoituksen kohteena.

Aluepoliittinen ohjelma sisältää myös joukon konkreettisia toimia, jotka tukisivat yrittäjien asemaa. Ohjelmassa esitetään muun muassa vapaiden poistojen sallimista määräaikaisesti, tietoliikenneyhteyksien kattavasta saatavuudesta ja vähennyskelpoisten työmatkakustannusten ylärajan poistamista.

(STT)

(Seitsemän uutiset 18.04.02)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.