Mainos

Ympäristöministeri Niinistö vaati Dohassa kaikkia maita sitoutumaan päästövähennyksiin

Ympäristöministeri Ville Niinistö (Vihr.) piti tänään Suomen puheenvuoron Dohan ilmastokokouksessa Qatarissa. Niinistö sanoi puheessaan, että päästöjä pitää ryhtyä vähentämään voimakkaammin jo nyt.

- Päästöjä on vähennettävä kunnianhimoisemmin jo ennen vuotta 2020, jolloin uuden sopimuksen on määrä astua voimaan. Maat, jotka eivät ole vielä tehneet sitoumuksia päästöjensä vähentämisestä vuoteen 2020, olisi tehtävä ne välittömästi. Keinot ja teknologiat ovat olemassa. Nyt on kysymys niiden ottamisesta käyttöön.

Ministeri Niinistö korosti myös kehitysmaiden ilmastorahoituksen kasvattamisen tärkeyttä ennen vuotta 2020. Vihreän ilmastorahaston toiminnan aloittaminen on tärkeä etappi 100 miljardin dollarin rahoituslupauksen lunastamiseksi.

- Suomi on tukenut vapaaehtoisetsi Vihreän ilmastorahaston käynnistämistä. Olemme myös saavuttamassa 110 miljoonan euron rahoitustavoitteemme vuoteen 2013. Tavoitteemme on säilyttää rahoituksen taso tulevina vuosina vähintään samalla tasolla.

Niinistö korosti puheessaan Kioton pöytäkirjan merkitystä uuden ilmastosopimuksen rakennuspalikkana. Hän kehotti osapuolia ratifioimaan Kioton sopimuksne toisne velvoitekauden mahdollisimman nopeasti. Kioton päästövähennyssopimuksen ensimmäinen kausi päättyy tämän vuoden lopussa. Dohassa neuvotellaan Kioton jatkokauden yksityiskohdista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.