Mainos

Ylioppilastutkintolautakunta tarkistaa yhden sensorinsa työn

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt tarkistaa yhden sensorinsa suorittaman tämän kevään matematiikan kokeen arvostelun. Tarkistus koskee kuudentoista lukion kaikkia matematiikan kokeita.

-Periaatteessa tämä tarkoittaa, että ylioppilastodistuksen matematiikan arvosana saattaa muuttua joillakin ihmisillä - mutta ei huonompaan suuntaan, kertoo lautakunnan puheenjohtaja Aatos Lahtinen. Lahtinen arvioi, että tarkistustyö saadaan tehdyksi parin viikon kuluessa. Tarkistuksen tekee joukko pitkään toimineita ja kokeneita matematiikan sensoreita.

Tarkistus tehdään kokelaiden oikeusturvan varmistamiseksi, koska on ilmennyt, että sensori ei ole antanut toisen arvostelijan tarkistettaviksi tapauksia, joissa sensorin arvostelu on poikennut 10 pistettä tai enemmän lukion opettajan alustavasta arvostelusta. Tarkistus tehdään mahdollisimman nopeasti, ja mikäli se tuottaa muutoksia lautakunnan alkuperäiseen arvosteluun, lukioille ilmoitetaan asiasta heti. Lautakunta vakuuttaa pyrkivänsä kaikin tavoin varmistamaan sen, että aineiden arvostelijat noudattavat lautakunnan arvostelua koskevia yhteisiä periaatteita.

Ylioppilastutkintolautakunnalla oli tänä keväänä kaikkiaan 25 sensoria tarkistamassa matematiikan koetta. Nyt syyniin joutunut sensori luki kuudentoista lukion paperit. Kohu matematiikan kokeiden arvostelusta nousi ilmoille Helsingin Sanomien torstaisesta jutusta. Siinä Itä-Vantaan aikuislukion matematiikanopettaja lehtori Timo Suvanto katsoi, että hänen kouluaan oli arvosteltu väärin lautakunnassa. Ylioppilastutkintolautakunnan puheenjohtaja Aatos Lahtinen muistuttaa, että tarkistukseen ryhdytään nyt sen vuoksi, että sensori ei ollut arvostelunsa isoissa poikkeamissa käyttänyt toista sensoria varmistamassa, että hän on arvostellut oikein. Se, että sensori oli jättänyt tämän tekemättä, ei todista vielä sitä, että hänen arvostelunsa olisi väärä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja