Ylimääräiset rengaspinot pelastivat Kovalaisen?

Heikki Kovalaisen onnettomuuspaikalle Katalonian radalla lisättiin rengaspinoja täksi vuodeksi, espanjalainen Marca-lehti kertoo verkkosivuillaan. Tämä saattoi pelastaa Kovalaisen vakavammalta loukkaantumiselta.

Kohdassa, jossa Kovalaisen auto törmäsi rengasvalliin, oli aikaisemmin vain kolme kerrosta renkaita. Radan uudistustöiden yhteydessä paikkaan lisättiin kaksi ylimääräistä kerrosta rengaspinoja. Töitä johti radan ylläpidosta vastaava Paco "Paquillo" Mora.

- Sen sijaan, että rengaspinot olisi jätetty irralleen, Paquillo halusi ryhmittää ne viiden nippuihin ja omalla erityisellä tavallaan, Katalonian autoliiton RACC:n urheilujohtaja Aman Barfull kertoi Marcalle.

Lehden mukaan Mora keksi upottaa osan renkaista maahan 15 senttimetrin syvyyteen sekä asetella eri paksuisia rengaspinoja eri korkeuksille, jotta auto ei uppoaisi niin syvälle rengasvalliin.

- Tämä esti häntä varmasti törmäämästä aitaan ja loukkaantumasta pahemmin, Mora sanoi Marcalle.

- En ole kuitenkaan mikään sankari. Jos hän haluaa lähettää minulle kakun, hienoa niin, mutta se on sitten koko tiimillemme, Mora jatkoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat