Ylilääkäri Nohynek HS:lle: Hoitajien koronarokotusvelvoitetta ei voi enää perustella pelkästään potilaiden suojelemisella

Hoitajien koronarokotevelvoite voimaan huomenna 2:03
Katso TV-juttu maanantailta: Hoitajien koronarokotevelvoite voimaan huomenna.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynek toteaa Helsingin Sanomille, ettei hoitajien koronarokotusvelvoitetta voi enää perustella pelkästään potilaiden suojaamisella.

Hoitajien rokotevelvoite tulee voimaan huomenna.

Huomisesta alkaen kaikilta potilaiden kanssa työskenteleviltä vaaditaan koronarokotussuoja tai tuore negatiivinen testitodistus. Suojan voi myös saada sairastetun taudin kautta. Jos kriteerit eivät täyty, eikä korvaavia työtehtäviä löydy, palkanmaksu voidaan keskeyttää.

Nohynek muistuttaa, että kolme rokoteannosta suojaa rokotettua itseään koronavirusinfektion vakavalta muodolta ja rokottautuminen olisi luonnollisesti järkevää myös hoitajien kannalta. 

Hän kuitenkin huomauttaa, että suoja omikrontartuntaa vastaan putoaa 2-3 kuukauden kuluttua kolmannesta annoksesta alle 50 prosenttiin.

Omikronin jyllätessä yhteiskunnassa, ei hoitajien rokotevelvoitetta voi enää perustella potilaiden suojaamiseen pohjaten.

– Pelkästään sillä sitä ei voi perustella, Nohynek toteaa Helsingin Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat