Mainos

Yli puolet suomalaisista yhä rokottamatta sikainfluenssaa vastaan

Sikainfluenssan toisen aallon pelätään palaavan Suomeen viimeistään ensi syksynä. Monet kunnat ovat helpottaneet rokottamista antamalla niitä muuallakin kuin terveyskeskuksissa.

Kokkolassa on sikainfluenssarokotusten antamista helpotettu, sillä niitä annetaan nyt kauppakeskuksessa. Rokotuksia on järjestetty myös muuallakin kuten urheiluhalleissa, kouluissa ja työpaikoilla. Kokkolalaisista, kuten monen muunkin kunnan asukkaista, on rokotettu jo puolet.

Suomalaisista on rokotettu jo 2,2 miljoonaa, mutta rokotteita on käyttämättä vielä 3,7 miljoonaa.

- Tällä hetkellä on varastossa miljoona 600 000, joita ei ole jaettu kentälle. Ne varastoidaan ja katsotaan sitten, jos niillä on vielä käyttöä. Niitä voi käyttää vielä vuoden, kertoo erikoistutkija Rose-Marie Ölander Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta MTV:n uutisille.

Sikainfluenssa leviää maailmalla edelleen.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan virus leviää etenkin Pohjois-Afrikassa, Etelä-Aasiassa ja Euroopan maista Romaniassa, Ukrainassa ja Sveitsissä. WHO:n mukaan vahvistettuja kuolemantapauksia on maailmalla lähes 14 000.

Suomessa on sikainfluenssan aiheuttamia kuolemantapauksia tullut viranomaisten tietoon 44. Maassamme on laboratorion varmistamana 7668 sikainfluenssatapausta.

Sikainfluenssan toisen aallon pelätään tulevan Suomeen kesän jälkeen.

- Kyllä kaiken todennäköisyyden mukaan on toinen aalto tulossa, mutta jos väestö on hyvin rokotettu, niin sitä ei sitten näy, Ölander huomauttaa.

Katso Tarja Hakulisen juttu (Seitsemän uutiset 26.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.