Mainos

Yli puolet eduskuntavaaliehdokkaista suosii luomua

Yli puolet eduskuntavaaliehdokkaista ostaa luomutuotteita sen hinnasta huolimatta. Eniten luomua suositaan vihreissä ja vasemmistoliitossa.

MTV:n vaalikoneessa esitettiin väite "Valitsen kaupassa luomuvaihtoehdon, vaikka se maksaisi muita tuotteita enemmän".

Eduskuntavaaliehdokkaista 54 prosenttia oli väitteen kanssa samaa tai jokseenkin samaa mieltä. Neljäsosa taas oli eri tai jokseenkin eri mieltä.

Suosituimpia luomutuotteet ovat vihreiden parissa, joista 46 prosenttia oli samaa mieltä ja 42 jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa. Eri tai jokseenkin eri mieltä oli 4 prosenttia.

– Suosin luomu- ja lähiruokaa, koska siinä on Suomen maatalouden tulevaisuus ja se vähentää ympäristöpäästöjä ja turvaa eläinten oikeuksia, kertoo vihreiden ehdokas Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Piraatit ja muutoslaiset kyseenalaistavat luomun

Luomutuotteista oltiin valmiita maksamaan myös vasemmistoliitossa, jossa 42 prosenttia oli jokseenkin samaa mieltä ja 27 samaa mieltä väitteen kanssa.

Vähiten luomuruokaa suosivat piraattipuolueen jäsenet, joista vain 32 prosenttia osti luomutuotteita kalliimasta hinnasta huolimatta. Eri tai jokeenkin eri mieltä oli 49 prosenttia. Myös muutos 2011 -puolueen ehdokkaat ovat luomun suhteen kriittisiä.

– En usko siihen, että luomu on puhtaampaa, terveellisempää tai parempaa ympäristölle, joten en halua maksaa siitä sen enempää kuin normaalistakaan tuotteesta, kommentoi piraattipuolueen ehdokas Helsingin vaalipiiristä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.