Yli 100 lasta on kuollut koronaan Perussa, ja tartunnat kasvoivat 100 000:lla kahdessa viikossa – lasten ja nuorten ulkoilua rajoitetaan puoleen tuntiin päivässä

Perussa koronavirustilanne on huonontunut nopeasti, ja maan viranomaiset ovat huolissaan lisääntyneistä tapauksista lapsilla ja nuorilla.

Perussa koronatartunnat kasvoivat 100 000 tapauksella vain kahdessa viikossa. Yhteensä tapauksia on vahvistettu tähän mennessä yli 576 000, mikä on kuudenneksi eniten maailmassa.

Tähän mennessä yli 27 000 ihmistä on kuollut, ja heidän joukossaan on myös 108 lasta ja nuorta.

Valtaosalla menehtyneistä lapsista oli ennestään jokin muu sairaus, kuten esimerkiksi syöpä.

Maan viranomaiset ovat kuitenkin huolissaan, koska tartunnat lapsilla ja nuorilla ovat lisääntyneet. Presidentti asettikin rajoituksia lapsien ulkoiluun.

– Olemme huolissamme, koska tartunnat lapsilla ja nuorilla ovat nousseet 75 prosenttia viime viikkoina, presidentti Martin Vizcarra sanoi.

– Emme halua, etteivät lapset pysty poistumaan kodeistaan, mutta sen sijaan rajoitamme heidän ulkoiluaan 30 minuuttiin.

Lasten täytyy olla huoltajiensa seurassa, eikä kotoa saa poistua 500 metriä kauemmas.

Vaikeaoireinen korona lapsilla harvinainen

Kansainvälisesti tämän hetken näkemys tutkimustiedon valossa on, ettei koronavirus ole yleensä yhtä vaikeaoireinen lapsilla kuin aikuisilla.

Taudin kehittyminen kriittiseksi tai kuolemantapaukset ovat aikuisiin verrattuna erittäin harvinaista.

Myös esimerkiksi Yhdysvalloissa ainakin 90 lasta on kuollut koronan seurauksena, ja loppukesästä tartunnat lapsilla kasvoivat 90 prosentilla neljän viikon ajanjakson aikana, raportoi CNN. Yhteensä Yhdysvalloissa on kuollut yli 176 000 ihmistä.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta lisää lasten ja nuorten koronatartunnoista Perussa: "Olemme huolissamme".

Lue myös:

    Uusimmat