Ylen toimittaja myönsi ymmärtäneensä liikenneympyrät väärin: "Käsi ylös virheen merkiksi"

Osaisitko ajaa tässä risteyksessä, jota poliisikin pitää haastavana? 1:12
Katso myös: Kauniaisissa on risteys, jota poliisikin pitää haastavana. Osaisitko itse ajaa tässä? Risteys tullaan korvaamaan liikenneympyrällä.

Yle Radio Suomen viime viikonloppuna julkaisema video liikenneympyrän liikennesäännöistä on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Yle julkaisi maanantaina toisen videon, jossa liikennesääntö käydään läpi yhdessä poliisin kanssa.

Ylen toimittaja Paavo Häikiö pohtii Ylen videolla väistämisvelvollisuutta liikenneympyrässä. Häikiö kertoo videolla, kuinka monet kuljettajat toimivat hänestä väärin ajaessaan liikenneympyrään.

Paavo on sitä mieltä, että moni ajaa liikenneympyrään väärin, mutta onko Paavo itse oikeassa vai väärässä? Yle alusti viikonloppuna julkaisemaansa videota.

Videolla nähtävä Helsingin Pasilassa sijaitseva liikenneympyrä on väliaikainen, eikä tästä syystä selvin mahdollinen.

Ensimmäisellä videolla Häikiö on itse ohittanut oman kärkikolmionsa siinä vaiheessa, kun hän ryhtyy laskemaan vasemmalta kolmion takaa letkassa tulevia autoja. Häikiön mukaan hänellä on tilanteessa etuajo-oikeus.

Osa videon katsojista huomautti sekä videon kommenteissa että aiemmin Twitterinä tunnetussa X:ssä, että Häikiö itse on väärässä, ja muut videolla näkyvät kuljettajat oikeassa. 

Katso alta keskustelua herättänyt video. Artikkeli jatkuu videon alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

"Käsi ylös virheen merkiksi"

Yle Radio Suomi julkaisi maanantaina toisen videon, jossa teroitetaan sitä, miten liikenneympyrässä kuuluu ajaa.

– Käsi ylös virheen merkiksi, Häikiö toteaa suoraselkäisesti uudella videolla.

– Mä oon ymmärtänyt liikenneympyrät väärin, myönnän sen, hän jatkaa.

Poliisi opastaa uudella videolla

Häikiö otti mukaansa ylikomisario Dennis Pastersteinin Helsingin poliisista tutustumaan kyseiseen liikenneympyrään kanssaan tarkemmin.

– Pikkuisen olisi ehkä syytä kerrata [liikennesääntöjä], Pasterstein toteaa Häikiölle, joka kertoo saaneensa ajokortin vuonna 1995.

Katso alta video, jossa poliisi selittää, kuinka liikenneympyrässä oikeasti ajetaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat