Osaisitko itse ajaa tässä oikein? Poliisi julkaisi videon Kampin liikenneympyrästä: "Jatkuvia vaaratilanteita"

Poliisi julkaisi videon Kampin liikenneympyrän valoista: "Raitiovaunun kanssa ei kannata "kisailla" 0:25
Poliisi julkaisi videon Kampin liikenneympyrän liikennevaloista, joissa tapahtuu "jatkuvia vaaratilanteita".

Poliisi julkaisi videon Kampin liikenneympyrän "jatkuvista vaaratilanteista".

Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein muistutti Twitterissä monelle epäselvästä liikennesäännöstä jälleen kerran. Yllä olevalla videolla näkyy, kuinka peräti kaksi autoa ajaa Helsingin Kampin liikenneympyrään, vaikka punaiset valot jo vilkkuvat.

Kerroimme aiemmin tammikuussa Pastersteinin julkaisemasta videosta, jossa raitiovaunun eteen päin punaisia ajanut autoilija sai tempustaan sadan euron liikennevirhemaksun Kampissa. Pasterstein muistutti, että vilkkuva punainen valo tarkoittaa samaa kuin kiinteä punainen valo, eikä pääopastinta saa tuolloin ohittaa.

Ylikomisario epäili tuolloin haasteita olleen joko osaamisen tai asenteen kanssa. Tuore video osoittaa, ettei haasteista ole vieläkään päästy.

"Jatkuvia vaaratilanteita"

Pasterstein kertoi keskiviikkona julkaisemassaan twiitissä, että Kampin liikenneympyrän liikennevaloissa on "edelleen suuria haasteita joko osaamisessa tai asenteissa".

– Jatkuvia vaaratilanteita. Raitiovaunun kanssa ei kannata "kisailla", siinä jää aina toiseksi.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistutti MTV Uutisille tammikuussa, että tieliikennelain mukaan opastimen valo voi joko vilkkua tai palaa punaisena – punaisen valon tulisi kuitenkin joka tapauksessa kertoa autoilijalle, että ajaa ei saa.

Katso myös: Tästä tempusta autoilija sai satasen liikennevirhemaksun

Poliisin video: Älä ohita punaisena vilkkuvaa tai palavaa raitiovaunuopastinta 0:17
Punaisena vilkkuvan raitiovaunuopastimen ohittaminen on kiellettyä. Autoilijan liikennerikkomus tallentui poliisiauton kameraan Helsingissä.


Lue myös:

    Uusimmat