Ylen gallup: Perussuomalaisten tukeva etumatka säilyy – keskustan kannatus taas alamäessä

8:05
Loppuvuodesta uutisoitiin, kuinka perussuomalaisten kannatus on historiallisen korkealla

Perussuomalaiset jatkaa selkeästi suosituimpana puolueena, vaikka sen kannatus putosi prosenttiyksikön verran, kertoo Ylen gallup.

Perussuomalaisten kannatus on nyt 23,3 prosenttia. Toinen oppositiopuolue kokoomus jatkaa kakkosena, mutta sen kannatus notkahti 1,8 prosenttiyksiköllä 17,5 prosenttiin.

Pääministeripuolue SDP:n kannatus on 16,0 ja vihreiden 13,3 prosenttia. Molempien kannatuksessa on nousua reilu prosenttiyksikkö.

Keskustan orastava kannatusnousu puolestaan kääntyi taas laskuun. Keskustan kannatus pieneni 1,2 prosenttiyksiköllä ja on nyt 10,8 prosenttia. Puolue on lähellä kaikkien aikojen heikointa mittaustulostaan viime marraskuulta, jolloin vain 10,6 prosenttia vastaajista kannatti keskustaa.

Jatkuva suosiokasvu

Vasemmistoliiton kannatus on vakaata 8,3 prosentissa. RKP on 4,4, kristillisdemokraatit 3,0 ja Nyt-liike 1,3 prosentissa.

Perussuomalaisten kannatus näyttää saavuttaneen tässä vaiheessa jonkinlaisen katon. Puolueen suosio kasvoi noin vuoden ajan käytännössä jatkuvasti, mutta nyt kannatus ei ole kasvanut pariin kuukauteen.

Jussi Halla-ahon johtaman puolueen etumatka on silti vankka, lähes kuusi prosenttiyksikköä.

Gallupin toteutti Taloustutkimus, joka haastatteli 13. tammikuuta–4. helmikuuta reilut 2  900 suomalaista. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja