Yle: Leviltä palannut parikymppinen Sini kävi kuoleman porteilla saatuaan koronan – makasi tajuttomana teholla 12 päivää: "Hirveää tajuta, ettei olekaan kuolematon kaksikymppinen"

Maija, 41, ei kuulunut riskiryhmään, mutta koronavirus iski hengenvaarallisesti – nukutettiin viikoksi:"Tajusin, että oikeasti muijasta meinasi lähteä henki" 6:19
Katso video: Maija, 41, ei kuulunut riskiryhmään, mutta koronavirus iski hengenvaarallisesti – nukutettiin viikoksi: "Tajusin, että oikeasti muijasta meinasi lähteä henki"

Levin laskettelureissulta palannut parikymppinen Sini kertoo Ylelle järkyttävän koronakohtalonsa. Perusterve Sini taisteli hengestään saatuaan koronaviruksen.

Ensimmäiset koronavirusoireet iskivät Sinin elämään 17. maaliskuuta, jolloin hän tunsi olonsa huonoksi, mutta yöllä kuume nousi yli 40 asteeseen. Neljäntenä kuumepäivänä Sini hakeutui hoitoon, mutta tuolloin koronavirustestiä ei otettu, Yle kertoo. Sinin nimi on muutettu Ylen jutussa.

Sini oli ollut laskettelemassa Levillä ennen sairastumistaan, joten epäilykset koronaviruksesta heräsivät. Useiden koronavirustartuntojen on epäilty saaneen alkunsa Leviltä. Hän hakeutui Ylen mukaan uudelleen hoitoon 23.4., jolloin koronatesti otettiin. Tulos oli positiivinen. 

Hänet käskettiin heti sairaalaan, jossa naisen tila heikkeni nopeasti ja lopulta hänet siirrettiin teho-osastolle. Hänellä oli sekä bakteerin että viruksen aiheuttama keuhkokuume. Sini jouduttiin nukuttamaan 12 päiväksi hengityskoneisiin, hän kertoo Ylen haastattelussa.

– Tajusin kuinka lähellä kuolemaa olin käynyt saatuani läheisiltäni ja ystäviltäni viestejä, joissa he iloitsivat säilymistäni hengissä, nainen kertoo Ylelle.

– On hirveä tunne tajuta ettei olekaan kuolematon kaksikymppinen. Sairaalamuistoihin palaaminen on edelleen raskasta.

Levin "viruslinko"

Yle ei kerro jutussaan, vahvistettiinko Sinin saaneen tartunnan Leviltä. Hänellä oli kuitenkin epäilys siitä. MTV Uutiset kertoi keväällä, etttä Levi nousi valtakunnalliseen keskusteluun sen jälkeen, kun sosiaaliseen mediaan levisi kuvia laskettelukeskuksen after ski -bileistä, joissa meno oli kuin mitään epidemiaa ei olisi päällä. Turistit juhlivat sankoin joukoin esimerkiksi tunnetuissa after ski -ravintola V’inkkarissa ja yökerho Bar IHKU:ssa.

Kohun jälkeen hiihtokeskusten ravintolat päättivät sulkea ovensa. Myöhemmin Lapin hiihtokeskukset kertoivat myös sulkevansa laskettelurinteet vapaaehtoisesti. Jälkeenpäin julkisuudessa on spekuloitu, muodostuiko Levi "viruslingoksi". Esimerkiksi Vaasan kaupunki selvitti Vaasan sairaanhoitopiirissään ilmenneiden koronatartuntatapausten alkuperää huhtikuussa ja valitettavan monen sairaustapauksen jäljet johtivat Lapin hiihtokeskuksiin ja erityisesti Leville.

Lue myös:

    Uusimmat