HS: Lääkäriltä synkkä arvio Levin “viruslingosta” – aiheuttanut mahdollisesti satoja tartuntoja eri puolille Suomea

0:30
Video: Levin rinnebaarissa juhlittiin yhä väkijoukossa vain päiviä ennen keskusten sulkemista. Heikki Kaikuranta kertoo HS:lle, että tartunnat liittyvät todennäköisesti juuri laskettelurinteiden ulkopuolisiin illanviettoihin.

Vaasan kaupunki selvitti Vaasan sairaanhoitopiirissään ilmenneiden koronatartuntatapausten alkuperää, ja teki kylmäävän havainnon, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Valitettavan monen sairaustapauksen jäljet johtivat Lapin hiihtokeskuksiin ja erityisesti Leville.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on toistaiseksi varmistettu 35 koronavirustapausta. Niistä 25 on Vaasan kaupungissa. Vaasan kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Heikki Kaukoranta selvitti viikonloppuna sairaustapausten taustoja, ja osa tartuntaketjuista vei Kittilän Levin hiihtokeskukseen.

– Kun olemme olleet yhteydessä tartunnansaajiin, valitettavan usein on noussut esille Lapin hiihtokeskukset ja siellä nimenomaan Levi, Kaukoranta kertoo lehdelle.

Vaasan tapaukset vain jäävuoren huippu?

Kaukoranta ei halua kertoa tapausten tarkkaa lukumäärää. Kaikkien Vaasassa todettujen tartuntojen määrä on noin prosentti koko Suomen tartunnoista.

– Jos Vaasasta löytyy vaikkapa neljä kappaletta Leville johdettuja tartuntoja, voidaan ajatella, että samasta paikasta voi olla lähtöisin satoja tartuntoja eri puolille maata.

Lapin hiihtokeskukset sulkivat ovensa viime kuussa. Suuret hiihtokeskukset ilmoittivat 20. maaliskuuta, että keskukset suljetaan viikon kuluttua. Ilmoituksen jälkeen hiihtokeskuksiin tulvi etelästä vielä tuhansia ihmisiä, ennen kuin keskukset ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja sulkivat ovensa 23. päivä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja