Yläasteikäinen poika äänestettiin todennäköisimmäksi kouluampujaksi – vanhemmat nostivat syytteen

Yläasteikäinen poika äänestettiin todennäköiseksi kouluampujaksi Teksasissa 0:52
Pojan vanhemmat nostivat syytteen koulukiusaamisesta pojan luokkatovereita vastaan. Pojan isä kertoo asiasta CNN:n videolla.

Hillin yläasteen oppilaat äänestivät netissä koulutoverinsa todennäköisimmäksi kouluampujaksi. Pojan vanhemmat nostivat syytteen luokkatoverian vanhempia vastaan ja vaativat 50 000 dollarin, eli noin 43 000 euron korvauksia.

Lisäksi vanhemmat väittävät, että koulun henkilökunta poisti pojan koulun alueelta sen jälkeen, kun hän yritti puolustaa itseään nettikiusaajia vastaan. Pojan vanhempien mukaan hänen käyttäytymisensä tulkittiin uhaksi.

– Koulun viranomaiset myönsivät, etteivät he ole suorittaneet lain vaatimaa tutkintaa kiusaamisesta. Koulun henkilökunta ei myöskään tarjonnut apua kiusatulle. Sen sijaan koulupiiri rankaisi kiusattua vähintään yhtä vakavasti kuin itse koulukiusaajat, sanotaan syytteessä.

Pojan isän Derek Rothschildin mukaan poika oletettiin syylliseksi ilman tarkkoja tutkimuksia.

– He sivuuttivat sen faktan, että kaikki alkoi muiden lasten harjoittamasta koulukiusaamisesta, Rothschild sanoi.

Lasten tekemä verkkoäänestys jäljittelee amerikkalaista vuosikirjaperinnettä, jossa vuosikurssien oppilaat valitsevat keskuudestaan muistettavia henkilöitä. Yleensä äänestyksissä on positiivisia asioita, kuten todennäköisin presidentti ja todennäköisin Nobel-voittaja.

Lakia sovelletaan ensi kertaa

Asiasta kertoo uutissivusto News 4 San Antonio. Sen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Teksasissa nostetaan syyte niin sanotun Davidin lain nojalla. 

Davidin laki antaa teksasilaisille kouluille mahdollisuuden puuttua nettikiusaamiseen, vaikka sitä tehtäisiin koulun ulkopuolella. Laki on saanut nimensä 16-vuotiaalta David Molakilta, joka tappoi itsensä nettikiusaamisen vuoksi tammikuussa 2016.

– Koulupiiri ei reagoinut asianmukaisesti, ja onneksi meillä on laki, joka antaa vanhemmille mahdollisuuden varmistaa, että lapsia kohdellaan oikeudenmukaisesti, sanoi yläasteikäistä poikaa edustava asianajaja Justin Nichols.

Koulupiirin edustaja kieltäytyi kommentoimasta syytettä, sillä koulupiiriä ei ole erikseen nimetty syytteessä.

– Kaikkia oppilaita, jotka tekevät minkäänlaisia uhkauksia, rangaistaan asianmukaisella tavalla, sanoi koulupiirin edustaja Aubrey Chancellor tiedotteessa.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat