Isän rangaistus kiusaajapojalle jakaa mielipiteet – videota katsottu jo yli 25 miljoonaa kertaa: "Hän saa kantaa vastuun teoistaan"

7:29

Amerikkalaisisä pisti muita oppilaita kiusanneen poikansa juoksemaan koulumatkansa. Rangaistus jakoi mielipiteet vahvasti. Yllä olevalla videolla lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen antaa omat vinkkinsä siihen, miten vanhempien tulisi kiusaamistilanteissa reagoida.

Yhdysvaltojen Virginiassa asuva perheenisä, Brian Thornhill, 33, on aiheuttanut melkoisen somemyräkän rangaistessaan poikaansa kiusaamisesta.

Yllä olevalla videolla lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen antaa vanhemmille vinkit siihen, miten kiusaamistilanteissa tulisi toimia.

Thornhillin 10-vuotias Hayden-poika sai kolmen päivän matkustuskiellon koulubussiin kiusattuaan bussissa muita lapsia, eikä isä suinkaan päästänyt poikaansa vähällä.

– Se oli helppo juttu. Poikasi heitetään ulos bussista, joten annatko hänelle kyydin kouluun? Et – sehän on hemmottelua. Se ei ollut vaihtoehto, Thornhill kertoi Washington Postille.

Koulumatka taittui hölkäten

Thornhill julkaisi Facebook Live -videon, jossa hän ajaa hiljaa sateessa kouluun reppu selässä hölkkäävän poikansa perässä.  Isän kertoman mukaan pojan koulumatka on vain reilut 1,5 kilometriä, ja poika on urheilullinen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä tässä on vanhanaikaista, yksinkertaista vanhemmuutta, isä toteaa videolla.

– Tämä ei tapa ketään. Tämä on terve tapa rangaista lasta.

Isän mukaan bussissa riehuneen pojan käytös parani rangaistuksen myötä, eikä rangaistusviikolla opettajilta tullut moitteen sanaa ADHD-diagnoosin saaneen pojan käytöksestä.

– Hänellä on ADHD, mutta en aio sen määritellä häntä ja rajoittaa häntä. Hän saa kantaa vastuun teoistaan. Emme voi käyttää rajoitteitamme tekosyinä elämässä, isä perustelee.

"Tarvitsemme enemmän tällaisia vanhempia"

Videon julkaisi myöhemmin WarriorCode-sivusto, jolla videota on katsottu jo huikeat 25 miljoonaa kertaa. Videota on kommentoitu yli 30 000 kertaa, ja mielipiteet isän rangaistuksesta vaihtelevat.

– Lyön vetoa, että tämä lapsi kasvaa ymmärtämään tekojensa seuraukset, mutta mikä tärkempää, kunnioittamaan muita, eräs nainen kommentoi.

– Upeaa työtä. Me tarvitsemme enemmän tällaisia vanhempia, sitten ei olisi niin paljon roistoja tai erityisherkkiä kulkemassa ympäriinsä, totesi puolestaan eräs mies.

Teko aiheutti kuitenkin myös jonkin verran kritiikkiä.

– Luulen, että pojan ongelmat tulevat isältä. Poikaparka. En voi sietää sinua, enkä edes tunne sinua. Jokin on vialla taloudessanne, tylytti yksi tekoa kritisoineista.

Moni myös ilmaisi huolensa siitä, että lapsi sairastuisi sateessa juostuaan.

Isä itse ei ole kritiikistä millänsäkään.

– Jos sinulla on alkkarit vakosessa sen vuoksi, että näit lapsen hölkkäävän, olen pahoillani puolestasi. Jos hölkkäävä lapsi pahoittaa mielesi, niin nouse ylös sohvalta, sinunkin olisi luultavasti hyvä juosta kierros tai pari, isä toteaa.

Lähteet: Washington Post, Someecards, Facebook​​​​​​​

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja