Autistinen poika haki innoissaan opettajan antaman palkinnon, mutta ei onnekseen ymmärtänyt, mitä siinä luki – vanhemmat raivoissaan

Autismikirjon monet piirteet 10:31
Videolla keskustellaan autismikirjon monista eri piirteistä.

Yhdysvalloissa Indianassa 11-vuotiaan autismikirjon lapsen vanhemmat ovat raivostuneet, kun heidän poikansa sai kyseenalaisen palkinnon, jossa hänet julistettiin vuoden ärsyttävimmäksi. Tapauksesta kertovat muiden muassa NBC- sekä ABC 7-uutissivustot.

Kun muut viidesluokkalaisen Akalis Castejonin luokkatoverit saivat kannustavia palkintoja, joissa kiiteltiin esimerkiksi hyvää kehitystä tai hauskuutta, Akalis sai pokaalin ärsyttävyydestään.

Castejonin vanhemmat sanovat, että tapaus on julkista kiusaamista, jonka takana on heidän poikansa erityisopettaja.

Kun Akalis kuuli itseään kutsuttavan palkintoaan hakemaan, hän ei ymmärtänyt, että kyseessä on kiusanteko.

– Kun häntä kutsuttiin, hän oli innostunut saadessaan kultaisen tähden, koska se oli kiiltävä, Akaliksen isä Rick sanoo ABC 7-uutissivuston mukaan.

Poika ei osannut lukea, mitä palkinnossa luki.

Koulupiiri pyysi opettajan sijaan anteeksi

11-vuotias Akalis on autismikirjon henkilö. Hänellä on suuria kielellisiä vaikeuksia, eikä poika puhu alkuunkaan. Toisinaan lapsi keinuu edestakaisin tai tärisee. Välilllä lapsi saa tunnepurkauksia. Erityisyytensä vuoksi vanhemmat halusivat lapselleen erityisopettajan, jota väittävät nyt poikansa kiusaajaksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Luulisi, että autismikirjoa ymmärtävällä ihmisellä olisi enemmän kärsivällisyyttä käsitellä autistisia lapsia, Akaliksen äiti Estella sanoo.

Raivostunut Estella marssi palkintojen jakoa seuraavana päivänä kouluun vaatimaan anteeksipyyntöä. Sitä ei herunut palkinnon ojentaneelta opettajalta eikä myöskään rehtorilta, mutta koulupiiri pyysi heidän puolestaan anteeksi.

Yhdysvaltalaismedioiden saamassa tiedotteessa koulupiirin edustaja pahoittelee tapahtumaa ja kertoo, että toimenpiteisiin koulun henkilökunnan kanssa on ryhdytty, eikä toimintaa hyväksytä.

– Ymmärrämme kokemuksen mahdollisen vaikutuksen lapsen mielen hyvinvointiin, itsetuntoon ja ylipäätään mielekkyyteen oppia ympäristössä tulevaisuudessa, CBS-uutiskanavan julkaisemassa tiedotteessa kirjoitetaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: ABC 7, NBC, CBS

Lue myös:

    Uusimmat