Koulukiusattu Cassidy, 15, teki itsemurhan jouduttuaan kiusaajiensa raiskaamaksi – äiti löysi sydäntäsärkevän viestin vuosia myöhemmin: "Tuntemattomat kutsuvat minua lutkaksi"

Australialainen Cassidy Trevan täyttäisi 19 vuotta 5. huhtikuuta 2019. Itsemurhan tehnyt tyttö on kuitenkin "ikuisesti 15-vuotias".

Yhä nuoremmat lapset kiusaavat 2:00
Koulukiusaamista käsiteltiin MTV Uutisissa helmikuussa 2019.

Cassidy Trevan teki itsemurhan joulukuussa 2015. Kun Trevan oli vain 13-vuotias, hänet raiskattiin. Häntä kiusanneiden koulutovereiden väitettiin järjestäneen raiskauksen.

Australialaisen Trevanin äiti Linda Trevan kertoo 9Newsille nyt, lähes neljä vuotta myöhemmin, sydäntäsärkevästä kirjeestä, jonka hänen tyttärensä kirjoitti kuolemaansa edeltäneinä kuukausina.

Cassidy kuvailee kirjeessä kiusaamista, jota hän sieti kuukausien ja vuosien ajan kertomansa raiskaustapauksen jälkeen. Tytön mukaan kaksi poikaa raiskasi hänet Melbournessa, Springvale Southin lähiössä sijaitsevassa talossa.

– Koko koulu on kuullut tarinoita opettajia myöten. Tuntemattomat kirjoittavat minulle Facebookissa ja kutsuvat lutkaksi, Cassidy kirjoitti.

– Olen vaihtanut koulua, muuttanut ja silti minua kiusataan. Minut raiskattiin. Edellisenä iltana, 1,5 vuotta tapahtuneen jälkeen näin painajaisia tapahtuneesta, Cassidy sanoi kirjeessä.

Koulu ja poliisi eivät toimineet

Cassidyn äiti Linda löysi kirjeen käydessään läpi tyttärensä tavaroita. Kirjeessä tyttö käsittelee myös koulunsa, Melbournessa sijaitsevan Wellingtonin yläasteen vaikenemista asiassa.

Cassidy ja hänen äitinsä ilmoittivat raiskauksesta koulun johdolle.

– Wellingtonin yläasteella on virallisesti nollatoleranssi kiusaamisen suhteen ja he tekevät töitä kitkeäkseen kiusaamisen, mutta tässä tapauksessa he eivät tehneet mitään, Cassidy kirjoitti.

– Eivät senkään jälkeen, kun mina ja äitini puhuimme tapahtuneesta heille. Eivät senkään jälkeen, kun poliisi otti heihin yhteyttä.

Linda Trevan oli pitänyt tyttärensä huoneen koskemattomana tytön kuolemasta asti. Hän kertoo alkaneensa käydä läpi tavaroita valmistellessaan muuttoa.

– En ollut oikeastaan koskenut Cassidyn huoneeseen ennen kuin nyt, mutta kun kävin läpi hänen pöydällään ollutta paperinippua, huomasin viisisivuisen käsin kirjoitetun kirjeen. Luin sen, Linda kertoo

Kuolemaansa edeltäneinä viikkoina Cassidy oli kirjoittanut myös tietokoneellaan koulunsa oppilaille kirjeen, jossa hän varoitti kiusaamisesta. Tytön Linda-äiti uskoo, että nuo kirjeet on kirjoitettu samoihin aikoihin.

Yksikään Cassidyn väitetyistä kiusaajista ja raiskaajista ei joutunut vastuuseen.

Victorian osavaltion viranomaiset ovat vahvistaneet, että seksuaalista häirintää ja lasten hyväksikäyttöä käsittelevän tiiminsä työntekijät olivat puhuneet Cassidyn kanssa yli 20 kertaa.

Cassidy pelkäsi kiusaajiensa kostoa, sitä, että se niin sanotusti suistaisi hänet raiteiltaan. Näin ollen hän ei ikinä antanut virallista lausuntoa väitetystä joukkoraiskauksesta poliisille.

Tytön äiti Linda on sanonut toivovansa, että jonain päivänä joku niistä oppilaista, jotka olivat mukana väitetyssä joukkoraiskauksessa, astuisi esiin ja kertoisi poliisille, mitä tapahtui.

Hän on tehnyt aktiivisesti töitä kiusaamisen kitkemiseksi tyttärensä itsemurhasta lähtien.

"Päättäjät voivat vaikuttaa"

Kiusaaminen on noussut Australiassa isoksi puheenaiheeksi maassa järjestettävien parlamenttivaalien alla.

Kiusaamista vastustavat tahot ja järjestöt toivovat aiheen nousevan tärkeäksi teemaksi maassa toukokuussa järjestettävissä parlamenttivaaleissa.

– Ikävä kyllä, kamalia asioita tapahtuu sekä kasvotusten että netissä tapahtuvan kiusaamisen seurauksena, kommentoi kiusaamista tutkinut James Scott.

– Nuoret ihmiset riistävät hengen itseltään. Tämä on muuttunut pahempaan suuntaan. Päättäjät voivat vaikuttaa asiaan, jotta mielenterveystapauksia saataisiin ehkäistyä entistä enemmän. Jos määrärahoja sijoitetaan kiusaamisen ehkäisemiseen, se saattaa vähentää mielenterveystapauksia.

Lähde: 9News

Lue myös:

    Uusimmat