Koulukiusattu tyttö puhui itsemurhasta – äidin karu purkaus luokkatovereille tallentui videolle: "Jos hengitättekin väärällä tavalla..."

Yläasteikäisen tytön kiusaamiseen tuskastunut äiti yritti puuttua asiaan uhkailemalla lapsensa luokkakavereita, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Kalifornialaisessa Niguel Hills Middle School -koulussa tapahtuneesta välikohtauksesta kuvattiin video puhelimella. Video julkaistiin sosiaalisessa mediassa, ja se on nyt osa kouluun kohdistettua viranomaistutkintaa, kertoo ABC 7 -uutiskanava.

Videolla Christian Tinsley vaatii luokan edessä saada puhua oppilaiden vanhempien kanssa. Tinsleyn mukaan koulukaverit ovat kiusanneet hänen tytärtään.

– Jos kiusaatte tytärtäni, jos katsotte häntä väärällä tavalla, jos hengitättekin väärällä tavalla, lähettäkää äitinne luokseni, Tinsley uhkaa videolla.

Luokassa ollut opettaja pyysi tilanteeseen apua, ja lopulta apulaisprofessori saattoi vihaisen äidin ulos luokasta.

Videolla lapset kertovat, miksi muita ei saa kiusata. (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Vihaisen äidin purkaus johti porttikieltoon

Vaikka koulukiusatun lapsen hyvinvoinnista huolestunutta vanhempaa ymmärretään, ei hänen toimintaansa olla pidetty hyväksyttävänä.

Tinsley sai porttikiellon koulun kampukselle loppuvuodeksi. Kiusaamisväitökset on luvattu tutkia.

Tinsley itse sanoo, ettei hänellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin toimia valitsemallaan tavalla. Tinsleyn tytärtä oli ahdisteltu koulussa seksuaalisesti. Vaikka koulu oli puuttunut asiaan ja erottanut tyttöä häiriköineen pojan määräaikaisesti koulusta, Tinsley koki, että tapaus oli vain ruokkinut kiusaamishaluja.

– Määräaikaisen koulusta erottamisen vuoksi tyttäreni on nyt se paha ihminen, Tinsley sanoi.

Puheet itsemurhasta herättivät äidinvaiston

Huolestuneen äidin mukaan poikajoukko oli kiusannut hänen tytärtään netissä ja koulussa vuoden alusta alkaen. Vaikka koulu on yrittänyt puuttua asiaan, kiusaaminen ei ole loppunut. Tytär oli sanonut Tinsleylle, että ilman luonteenlujuuttaan hän tappaisi itsensä. Se sai äidinvaiston heräämään todenteolla.

Lapset tekevät itsemurhia päivittäin, koska he ovat joutuneet kiusatuiksi. En halua sitä tyttärelleni. Joten mitä voin tehdä, kun tyttäreni sanoo, että pelkää mennä kouluun?

Tinsley haluaa edelleen puhua kiusaajien vanhempien kanssa, jotta rasistiset, seksistiset ja arvoa alentavat viestit saadaan loppumaan. Tinsley muistuttaa, että jokaisella on oikeus tulla joka päivä kouluun ja tuntea olonsa turvalliseksi.

Katso luokkahuoneesta kuvattu tilanne alla olevalta videolta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja