Mainos

Yksinkertainen vinkki: Opeta lastasi olemaan keskeyttämättä

Miltä kuulostaisi, jos voisit yhden helpon vinkin avulla opettaa lapsellesi hieman kärsivällisyyttä? 

Moni vanhempi tunnistaa tilanteen, jossa yrität jutella puhelimessa tai tehdä töitä, kun lapsi ryntää yhtäkkiä luoksesi kertomaan päivän tapahtumista. Lapsen innokas puhetulva keskeyttää helposti keskittymisesi tai tärkeän juttuhetkesi.

Jos haluat opettaa lapsesi odottamaan omaa vuoroaan, opeta hänelle tämä yksinkertainen ele, joka säästää sinut lukuisilta kieltämisiltä.

Et tarvitse lainkaan sanoja 

Opeta lapsellesi, että tietyissä tilanteissa hänen tulee odottaa omaa vuoroaan. Jos hän haluaa puhua kanssasi, kehota häntä tarttumaan ranteeseesi ja odottamaan. Tämä voi vaatia muutamia harjoittelukertoja, mutta metodin opittuaan lapsi tarttuu lähes automaattisesti ranteeseesi tai käteesi silloin, kun hän haluaa puhua kanssasi.

Älä kuitenkaan anna lapsen odottaa puheenvuoroaan liian pitkään, sillä lapsen kärsivällisyys ei tietenkään kestä loputtomiin. 

Tämän yksinkertaisen keinon avulla vältyt keskeytyksiltä, jotka olet ennen saattanut torjua kielloilla ja käskyillä odottaa. Sanoja ei tarvita lainkaan, vaan tämä pieni ele riittää. 

VIDEO: Haluatko opettaa lastasi laskettelemaan? Huomioi nämä seikat ennen rinteeseen menoa.

2:17

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.