Yksin Slovakiaan paennut 11-vuotias ukrainalaispoika pääsi vihdoin perheensä luo – muistelee nyt pakomatkaansa: "Olin hyvin peloissani"

Yksin Slovakiaan paennut 11-vuotias ukrainalaispoika löysi perheensä 3:30
CNN haastatteli Bratislavassa Hassania ja tämän sisaruksia.

Ukrainalainen 11-vuotias Hassan AL-Khalaf ylitti Slovakian rajan yksin mukanaan vain muovikassi, passi ja käteen kirjoitettu puhelinnumero.

Uutisoimme aiemmin 11-vuotiaas ukrainalaispojasta, joka oli yksin matkustanut Ukrainan sodan kauheuksia pakoon Slovakian rajalle. Matkaa pojalle kertyi yksin taitettavaksi yli 965 kilometriä kotoa Zaporizhzhjasta. Hassan kertoo, että matkaan meni häneltä kolme tai neljä päivää.

– Olin hyvin peloissani. Minulla oli kamala olo. Halusin vain itkeä, koska olen aina ollut äitini kanssa ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun minun piti lähteä ilman häntä, Hassan kertoo CNN:n haastattelussa.

Voit katsoa haastattelun yllä olevalta videolta.

Hassanin äiti oli laittanut pojan Slovakiaan matkaavaan junaan. Äiti itse ei voinut matkustaa mukana, koska hänen täytyi huolehtia omasta vammaisesta äidistään. Slovakiassa oli pojan vanhempia sisaruksia. Hassan pääsi pian rajan ylityksen jälkeen sisarustensa luokse Bratislavaan ja nyt myös Ukrainaan jäänyt äiti on vihdoin turvassa muun perheen kanssa Slovakiassa.

Hassanin äiti on kiitollinen rajalla olleille vapaaehtoisille ja viranomaisille, jotka auttoivat hänen yksin paennutta poikaansa.

– Haluaisin osoittaa kiitokseni Slovakian rajavartiolaitokselle ja vapaaehtoisille, jotka antoivat suojan lapselleni ja auttoivat häntä ylittämään rajan, äiti kertoo.

CNN:n mukaan Hassan on ennenkin joutunut pakenemaan. Vauvana perhe pakeni Syyriasta Eurooppaan.

Lue uusimmat tiedot Ukrainan sodasta tästä seuranta-artikkelista.

"Vasta hänet nähdessäni..."

Hassania Slovakiassa odottaneet sisarukset olivat huolissaan, mutta luottivat pikkuveljensä neuvokkuuteen.

– Hän on fiksu ja osaa käyttää puhelinta. Hän soitteli meille ja me autoimme häntä. Mutta vasta nähdessäni hänet pystyin oikeasti rauhoittumaan, sisko Kinana kertoo CNN:n haastattelussa.

Koko perhe kertoo, että vasta äidin tulo rauhoitti kaikkien mielen. Hassanilta kysyttäessä, itkikö hän, poika vastasi:

– En, mutta olisin halunnut.

Arviolta joka minuutti lapsi pakenee Ukrainan sotaa - näin sota vaikuttaa lasten elämään 9:07
Arviolta joka minuutti lapsi pakenee Ukrainan sotaa – näin sota vaikuttaa lasten elämään.

Lähteet: CNN, Reuters, ABC News

Lue myös:

    Uusimmat