Yksi suomalaissprintteri merkitty punaisella Jari Isometsän papereissa – "Haluan laittaa painetta"

2:01
SM-kultaa voittanut Ristomatti Hakola nousi syvistä vesistä takaisin pinnalle – "Ei ole ollut helppoa."

MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä odottaa Suomen joukkueelta vähintään kahta finaalipaikkaa maailmancupin perinteisen sprinteissä Ranskan Les Rousses'ssa lauantaina. 

Ennakkoon Isometsä nostaa esiin neljä suomalaisnimeä: Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Johanna Matintalo ja Katri Lylynperä

Heistä Hakola, joka on hiihtänyt erittäin rikkonaisella kaudellaan vain kaksi kilpailua, saa Isometsältä erityishuomiota.  

SM-kisoissa Hakolan paluu oli vahva (mestaruus perinteisen sprintissä). Kyllä minä haluan laittaa painetta "Riselle", Isometsä linjaa. 

– Vähintään välieriin. Ja ihan samaa Joni Mäeltä. Kaksi miestä välieriin, ja mielellään toinen heistä finaaliin. Nämä odotukset ovat vielä ihan realismia, ei mitään haihattelua. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Naisten puolella odotusarvo on sama: finaalipaikan lisäksi ainakin toinen hiihtäjä välieriin. 

– Matintalolta pitää odottaa finaalipaikkaa, aina kun hiihdetään perinteisen sprinttiä tällä hetkellä. Hän on niin kova tekijä siinä. Selkeästi kovin Suomen naisista.

– Lylynperä haastoi Matintalon aika kivasti Tampereen SM-sprintissä, joten hän on toinen, jolta voi odottaa välieräpaikkaa. 

Suomen sprinttijoukkueen naisissa täydentävät Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski, miesten kuusikossa ovat myös Olli Ahonen, Ville Ahonen, Niilo Moilanen ja Lauri Vuorinen

– Nyt alkavat MM-kisat lähestyä sellaista vauhtia, ettei saisi olla enää pahasti takamatkalla, Isometsä summaa. 

Sprinttien karsinta käynnistyy lauantaina kello 13, erävaihe kello 15.30. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja