Joni Mäki teki kantansa harvinaisen selväksi: "Minulla olisi siihen varmasti annettavaa"

Suomen valopilkku yllätti kaikki vaikean kauden jälkeen –"Joni Mäki näytti minun sanani vääriksi" 4:14
Nyrhinen ja Karvonen: Suomen valopilkku Joni Mäki yllätti kaikki olympiasprintissä – Ilkka Herolalta sopii odottaa hyvää yhdistetyssä.

Maastohiihtäjä Joni Mäki ilmoittautui mukaan Pekingin olympialaisten pariviestispekulaatioihin ottamalla neljännen sijan vapaan sprintissä tiistaina. Yllättäjä sanoi myös suoraan, että on kiinnostunut mitalijahdista Iivo Niskasen rinnalla. 

Olympialaisten perinteisen pariviestiä on jo pitkään kaavailtu Iivo Niskasen ja Ristomatti Hakolan mahdolliseksi menestysmatkaksi, vaikka Hakola on kohdannut erinäisiä ongelmia kuluvalla kaudella. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ongelmia on ollut myös Hakolan vuoden takaisella MM-hopeaparilla Joni Mäellä. Hän karisti epäilykset suorituskykynsä riittävyydestä tiistaina Zhangjiakoun olympialaduilla. Vapaan sprintin neljäs sija oli vastaansanomaton näyttö siitä, että Mäki on kunnossa ja valmis ankkuroimaan Suomea miesten viestissä ensi sunnuntaina. 

Mutta viestin jälkeen olisi ohjelmassa toinenkin kiinnostava matka, miesten perinteisen pariviesti ensi keskiviikkona. Vaikka perinteinen on Mäelle se heikompi etenemistapa, sprinttiesitys teki hänestä vähintään varteenotettavan varasuunnitelman. 

Yleensä kommenteissaan varovainen Mäki puhui pariviestistä yllättävän suorasanaisesti sprintin jälkeen.  

– Kyllä minä itse olen silleen kokenut, että minulla olisi siihen varmasti annettavaa. Katsotaan, miten valinnat menevät, Mäki totesi ja tunnusti, että pariviesti eroaa sprintistä kilpailuna aika paljon. 

– Siinä joutuu hiihtämään pienemmällä palautuksella.

Miesten seuraava kisamatka on perinteisen 15 kilometriä perjantaina. Se on Hakolan olympia-avaus, ja kisa käytännössä sanelee paikkavalinnat viestiin ja myös pariviestiin. 

– Jos Ristolla (Hakola) kulkee perinteisen 15 kilometriä, niin kyllä se (pariviesti) on varmasti Riston matka.

Mäki ei osannut vielä tiistaina sanoa osallistuuko hän perjantain kisaan. Niskasen, Hakolan ja Perttu Hyvärisen lisäksi valinta kohdistuu joko Mäkeen tai Remi Lindholmiin

– Valmentajat sen päättävät. Ja katsotaan, miten itse lähden palautumaan, Mäki summasi.

Pekingin olympialaisten miesten maastohiihdot jatkuvat 15 kilometrin perinteisen kilpailulla perjantaina Suomen aikaa kello 9.00 alkaen. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat