Iivo Niskanen säikäytti puheillaan – Jari Isometsä ehti tehdä ison huomion kaatuneesta tähdestä: "Helppo johtopäätös"

Iivo Niskasen dramaattinen kaatuminen varasti huomion Ranskassa hiihdetyssä maailmancupin kisassa perjantaina, mutta MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä teki ison huomion suomalaistähden hiihdosta jo ennen rysäystä. 

Niskasen suoritus 10 kilometrin vapaan yhteislähtökisassa meni pilalle heti kolmannen 3,3 kilometrin lenkin alussa, kun hän pyrki norjalaisen Johannes Hösflot Kläbon peesiin. 

Niskanen kertoi Viaplaylle maalialueella, että hänen suksensa tarttui verkkoaitaan, minkä seurauksena hän sai myös kivuliaan puujalan. Aikaa tuhraantui niin paljon, että suomalainen vain hiihteli maaliin. 

– Suksi haukkasi verkkoaitaan ja sitten oli aika rumaa jälkeä, Niskanen kertasi dramatiikkaa. 

Isometsä harmitteli Niskasen kaatumista ja toivoi, että mies on kunnossa, kun sunnuntaina hiihdetään Niskaselle tärkeä 20 kilometrin perinteisen yhteislähtö. Isometsä ehti tehdä huomioita olympiavoittajan vauhdista. 

– Niskanen oli jo siinä 6,6 kilometrin väliajassa yli puoli minuuttia kärkeä jäljessä. Siitä voi tehdä helpon johtopäätöksen, että olisi jonkun verran tullut lisää eroa. Ei olisi siis tullut varmasti huippusijoitusta ilman tuota kaatumistakaan, Isometsä linjaa.

– Ei nyt osu Niskasen jalka lankulle, ei millään. 

Koronan alkukaudella sairastaneen Niskasen sesonki on ollut erittäin rikkonainen. Hän on hiihtanut kaikkinensa vain kuusi kilpailua, niistä kolme maailmancupin normaalimatkoilla. Tulokset? 14. sija, keskeytys ja 68. sija. 

Joku voisi jo huolestua, kun MM-kisoihin on vajaa kuukausi aikaa?

– Kyllä se näin on. Onhan siinä aihetta huoleen. Niskasen kohdalla ongelma on ollut se, etteivät nämä kisat ole näyttäneet sitä, mikä se kunto oikeasti on. Iivokin on varmasti huuli pyöreänä. Tässä vaiheessa kautta olisi hyvä, että saisi jo merkkejä paremmasta. Sitten tuleekin kisa, jossa tulee paha kaatuminen, niin merkki jää ikään kuin saamatta. 

– Ihan iskussa hän ei ole, Isometsä summaa viitaten väliaikoihin ennen kaatumista.  

Hyvärinen antoi uskoa

Perttu Hyvärisenkään kausi ei ole helpoimmasta päästä, mutta kisa Les Rousses'ssa oli merkki paremmasta. Itse asiassa paljon paremmasta. 

– Olisiko ollut parasta vapaan hiihtoa ikinä? Ainakin hyvin lähellä. Hyvärinen yllätti positiivisesti, Isometsä toteaa.

Hyvärisen paras sijoitus maailmancupin vapaan kisasta on 6. tila 15 kilometriltä Nove Mestosta tammikuulta 2020.

– Tuo antaa uskoa Suomen miehille. Onhan tässä alavireisesti mennyt, Isometsä huomauttaa. 

Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 28:s, Remi Lindholm 33:s, Arsi Ruuskanen 35:s ja Joni Mäki 44:s. Heistä joulukuussa Davosissa säväyttivät Ruuskanen (8:s) ja Lindholm (11:s). Tuolloin hiihdettiin 20 kilometriä vapaalla. 

– Ruuskanen ja Lindholm joutuivat nyt tilanteeseen, että he joutuivat tekemään itse sitä hiihtoa. Enemmän odotin. Davosissa he pääsivät hyviin peeseihin, asiantuntija summaa. 

Maailmancup jatkuu lauantaina perinteisen sprinteillä ja sunnuntaina 20 kilometrin perinteisen yhteislähdöillä. 

SM-kultaa voittanut Ristomatti Hakola nousi syvistä vesistä takaisin pinnalle – ”Ei ole ollut helppoa” 2:01
SM-kultaa viime viikonloppuna voittanut Ristomatti Hakola nousi syvistä vesistä takaisin pinnalle – "Ei ole ollut helppoa."

Lue myös:

    Uusimmat