Valtavat panokset MM-ladulla – yhden suomalaisnaisen suoritus läpivalaistaan tiistaina: "Anna näyttö!"

Jasmi Joensuu vapaan kympin aattona: Eilen jäi kaikki ladulle ja palautuminen siitä on vielä kesken 1:48
Jasmi Joensuu vapaan kympin aattona: Eilen jäi kaikki ladulle ja palautuminen siitä on vielä kesken.

Jasmi Joensuu hiihtää huippusijoituksen sijaan paikastaan naisten viestiin Planican MM-kisoissa tiistaina. Näin asian näkee MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä.

Joensuun kisat eivät ole menneet kaksisesti tähän saakka. Perinteisen sprintissä hän jäi alkueriin kaaduttuaan sohjoisella ladulla. Vapaan parisprintissä hän uupui pahasti huippuhiihtäjien myllyssä.

Tiistaina naiset hiihtävät 10 kilometrin vapaan väliaikalähdön. Kisan alla torstaisen viestijoukkueen paloista kolme viimeistä näyttää melko varmoilta: Kerttu NiskanenEveliina PiippoKrista Pärmäkoski. Yksi paikka ratkennee tiistain näyttöjen perusteella.

– Aloittajaa siinä nyt haetaan, Isometsä linjaa.

"Varman" viestikolmikon lisäksi tiistaina hiihtää Jasmi Joensuu. Viestipaikkaa himoitaan, sillä siinä Suomella on oivat mitalimahdollisuudet. Kaksi vuotta Suomen naiset ottivat MM-pronssia. 

– Näkisin, että Piippo on niin paljon edellä Joensuuta tämän kauden ja MM-kisojen aikaisissa hiihdoissa, että he eivät varsinaisesti kilpaile siitä viestipaikasta tiistaina. Piippo on oman paikkansa jo ansainnut, Isometsä kommentoi.

Mutta mitä valmennusjohto tekee aloittajan suhteen? Onko se Johanna Matintalo vai lähdetäänkö Joensuulla? Kumpikaan ei ole kisoissa tähän mennessä oikein vakuuttanut. Matintalo oli hyvin vaisu kisat avanneessa perinteisen sprintissä.

– Matintalolla on tältä kaudelta vahvoja näyttöjä aiemmista kisoista. Ja avausosuudella harvoin hiihdetään alkuun ihan mahdottoman kovaa. Tällä hetkellä olisin taipuvainen laittamaan Matintalon siihen viestin avausosuudelle nimenomaan sitä silmällä pitäen, että kuinka paljon Joensuu hyytyi siinä vapaan sprinttiviestissä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Tietysti jos Joensuu hiihtää tänään vahvasti, eikä häviä kovin paljoa muille suomalaisille, silloin asiaa joutuu ehkä miettimään uudelleen. Joensuulle avataan nyt se ovi: Anna näyttö!

– Mutta jos hän esimerkiksi häviää minuutin muille suomalaisille, niin silloin tietysti odotus on se, että otetaan vähän riskiä valitsemalla Matintalo, Isometsä summaa. 

Kävi miten kävi, Jasmi Joensuun suoritus on tänään hyvin tarkassa seurannassa.

Naisten vapaan 10 kilometrin väliaikalähtökisa alkaa Suomen aikaa kello 13.30. Suomen nelikon kisassa muodostavat Jasmi Joensuu, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski. Planican MM-hiihtojen ohjelman näet tästä linkistä.

Suomalaisten suosikkimatkat MM-hiihdoissa vielä edessä – historiallinen nollatulos uhkaa 8:22
Suomalaisten suosikkimatkat MM-hiihdoissa vielä edessä – historiallinen nollatulos uhkaa.

Lue myös:

    Uusimmat