Jari Isometsältä häkeltynyt reaktio Suomen joukkuevalintaan: "Ai Pärmäkoski lähti?"

1:45
Kuuntele videolta Krista Pärmäkosken kommentit lauantain yhdistelmäkilpailun jälkeen.

Suomi hiihtää tänään sunnuntaina Oberstdorfin MM-parisprinteissä duoilla Jasmi Joensuu – Krista Pärmäkoski ja Ristomatti Hakola – Joni Mäki. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä häkeltyi lauantaina kuullessaan Pärmäkosken mukanaolosta.

– Ai Pärmäkoski lähti siihen? Isometsä vastasi, kun joukkuevalinnat oli juuri julkistettu.

Isometsä odotti, että Pärmäkosken tilalla olisi ollut Katri Lylynperä, joka ylsi torstaina perinteisen henkilökohtaisessa MM-sprintissä kahdeksanneksi. Sijoitus oli Lylynperälle kansainvälisellä huipputasolla uran paras.

Pariviestit ovat ohjelmassa vapaalla tyylillä.

– Lylynperä on kuitenkin parempi vapaalla kuin perinteisellä. Tuo joukkue yllättää minut.

"Ajattelin, että joukkue on ilman muuta Joensuu ja Lylynperä"

Isometsä toteaa, että kaikki taustat eivät ole hänenkään tiedossa, mutta hän muistuttaa, ettei Pärmäkoski ole viime aikoina hiihtänyt paljoakaan sprinttikisoja. Hän ei ollut myöskään mukana torstain henkilökohtaisessa sprintissä, vaan avasi kisaurakkansa eilen lauantaina 13. sijalla 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

– Vapaa on Pärmäkoskelle selvästi huonompi tyyli. Yhdistelmäkisakin osoitti, että kunto ei ole myöskään maksimissaan.

– Valmennusjohto on varmaan ajatellut jaksamista. Mutta jos muistetaan, että naisten sprinttiradan hiihtäminen kesti perinteisellä kaksi ja puoli minuuttia, se tulee vapaalla kestämään 2.20–2.15. Nyt on enempi sprinttereiden rata kuin on ollut pitkään, pitkään aikaan, ja sitäkin taustaa vasten ajattelin, että joukkue olisi ilman muuta Joensuu ja Lylynperä.

Lylynperän vahvuudet ovat olleet nimenomaan nopeudessa, jaksaminen on sen sijaan Pärmäkosken heiniä.

– Radan lyhyys helpottaa, ja kun suolaus tehtäneen, keli tulee olemaan aika liukas, Isometsä pohtii vaakakuppia Lylynperälle kallistaen.

Slovenia arvoitus

Isometsä pitää selvänä, että Suomen naiset eivät ole pariviestin mitalisuosikkeja. Ruotsin hän laskee matkan selvästi kovimmaksi joukkueeksi, jonka pitäisi voittaa kultaa.

Muuten Isometsä nostaa mitalisuosikkeina esiin Norjan, Sveitsin ja Yhdysvallat. Sloveniaakin Isometsä pitää potentiaalisena nippuna – Anamarija Lampic on vahvuutensa osoittanut – mutta Eva Urevcin jaksaminen koko kisassa on Isometsän papereissa arvoitus.

Hakola hiihtää sittenkin vapaalla

Miehissä Isometsä maalaa Suomelle hiuksenhienoa mitalisaumaa, vaikkei pidäkään mitalia etukäteen todennäköisenä.

– Hakola on suurin kysymysmerkki. Hän taisi Pyhäjärven SM-kisoissa mainita, että hän ei enää vapaata tällä kaudella hiihdä.

Hakola sanoi vasta kaksi viikkoa sitten Ylelle, että hän aikoo keskittyä loppukautena kilpailemaan vain perinteisellä hiihtotavalla vapaan hiihtämisen aiheuttamien selkäkipujen myötä. Nyt hän on kuitenkin parisprintissä vapaalla Joni Mäen kanssa viivalla.

"Jos kaikki menee kuin elokuvissa"

Isometsä laskee miehissä monia maita kärkitaistoon. Hän luettelee Norjan, Venäjän, Italian, Ruotsin ja Sveitsin.

– Siinä on monta tosi tasaista joukkuetta, ja Suomi on yhtenä mukana. Hiuksenhieno mitalisauma on olemassa, jos Ristomatti pystyy vapaata hiihtämään kunnolla.

– Jos kaikki menee kuin elokuvissa, mitali on mahdollinen.

Mäki oli henkilökohtaisessa MM-sprintissä perinteisellä 13:s ja Hakola 16:s.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja