Yksi lause mullisti Lindsayn suhteen treenaamiseen: "Kun otin tuon ajatusmallin omakseni, kaikki alkoi muuttua"

Hulaamalla vyötärö kapeammaksi? Testasimme 1:41
Hulaamalla vyötärö kapeammaksi? Panimme tavalliset naiset hulaamaan painotetulla hulavanteella kuuden viikon ajan. Miten taukojumppa vaikutti?

Vuosikausia Lindsay uskoi, ettei yksinkertaisesti ole "hyvä" liikkumaan, ja treenaaminen oli vain ikävä asia, joka on pakko hoitaa pois alta. Yksi lause kuitenkin muutti hänen suhtautumisensa täysin.

Lindsay Holmesin suhde liikuntaan on ollut myrskyisä. Hän on aina kokenut, ettei ole "hyvä" liikkumaan; siksi tereeni onkin tuntunut nautinnon sijaan pakolliselta vaatimukselta.

"Huomasin vältteleväni kuntosalia ja kuntotunteja..."

Koulun liikuntatunneillakin Lindsay lähinnä teeskenteli sairasta, koska ei halunnut mukaan joukkueisiin.

Lindsay vuonna 2019. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Kestävyyteni oli vähäinen ja koordinaatiokykyni karmea, hän kuvailee Huffington Postissa.

Aikuisiällä tilanne ei suinkaan helpottanut.

– Huomasin vältteleväni kuntosalia ja kuntotunteja, koska en halunnut muiden näkevän, miten "huono" olen treenaamaan. Ja, kuten niin monet ihmiset, näin liikunnan ensisijaisesti tapana vastineena ruokaan, jota söin päivän aikana, tai peilikuvaani.

Löysi avun yksinkertaisesta ideasta

Lindsay myöntää, että asennemuutoksen aikaansaaminen vei pitkään. Muutama vuosi sitten hän kuitenkin luki ajatuksesta, josta löysi suuren avun.

Liikunnalla juhlistat sitä, mihin kehosi pystyy. Pysähdy ja lue se uudelleen, Lindsay kuvailee lausetta, joka mullisti hänen liikkumisensa.

– Meidät opetetaan ajattelemaan, että meidän täytyy aina jaksaa enemmän tai pudottaa painoa, että liikunta on olemassa kehon muuttamista varten, ei siksi, että kunnioittaisimme kehojamme juuri nyt. Vietin vuosia ajatellen, etten ole "tarpeeksi hyvä" liikuntaan.

Testaa vaikka tämä! Personal trainer Tomin nopealla kuminauhatreenillä tehokkaasti kuntoon Juttu jatkuu videon jälkeen.

Personal trainer Tomin nopealla kuminauhatreenillä tehokkaasti kuntoon 4:10

"Kun otin tuon ajatusmallin omakseni, kaikki alkoi muuttua"

Lindsay päätti alkaa ajatella liikuntaa tapana juhlistaa kehoaan ja sen kykyjä.

– Kun otin tuon ajatusmallin omakseni, kaikki alkoi muuttua. Se auttaa päivinä, kun katson treeniä karmeana velvollisuutena sen sijaan, että se olisi valinta, Lindsay myöntää.

Hän suosittelisikin jokaista löytämään liikuntamuodon, joka tuo iloa ja nautintoa.

– Älä epäröi vaihtaa treenirutiiniasi, vaikka olisit rakastanut sitä ennen. Koronakaranteenin aikana intouduin lyhyesti juoksemisesta. Rakastin sitä, että se oli turvallinen aktiviteetti, jossa pääsin ulos, ja jossa edistymistäni saatoin mitata. Nyt mieluummin seisoisin pitkässä pankkijonossa kuin edes ajattelisin hölkkää, Lindsay vitsailee.

Testaa vaikka tämä! Jenni, 35, kehitti leikkipuistotreenin pienten lasten vanhemmille. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Jenni, 35, kehitti leikkipuistotreenin pienten lasten vanhemmille: ”Siinä saa äiti liikuntaa ja lapsi pääsee jaloittelemaan ja ulkoilemaan!” 1:21

Treenityyli, treeniaika ja treenin määrä vaihtelee jatkuvasti

Lindsay kannustaakin vaihtamaan treenitapoja tarpeen mukaan. Myös kaveriporukalla treenaaminen voi auttaa; samalla saa viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa.

– Älä turvaudu liikuntaan, kun koet syyllisyyttä syömisen takia. Minulla oli tapana käskeä itseäni ilmoittautumaan treenitunnille tai juoksemaan ison aterian jälkeen. Se, että treenasin, koska koin syyllisyyttä syömisestä tai ulkonäöstäni, teki treenistä rangaistuksen sen sijaan, että se olisi prioriteetti.

Lisäksi kannattaa hyväksyä, että treenityyli, siihen käytetty aika ja treenin yleinen määrä vaihtelee paljon ja jatkuvasti. Esimerkiksi Lindsay ei jaksa joka päivä treenata.

– On ok liikkua tavalla, jolla haluat liikkua, silloin, kun haluat liikkua. Muita tapoja ei pitäisi kutsua liikunnaksi – ne ovat rangaistuksia.

Testaa tämäkin: Kaukana ovat ajat, jolloin venyttelyllä tarkoitettiin takareiden kiduttavaa venyttämistä minuutin ajan! Näin sujuu virkistävä dynaaminen venyttely: 

Dynaaminen venyttely on nyt in – näin teet hittitreenin 6:07

Lähteet: Huffpost.com

Lue myös:

    Uusimmat