Mainos

YK varmistaa Israelin vetäytymisen

Israel veti varhain aamulla viimeiset joukkonsa pois Libanonista. Libanon kommentoi vetäytymistä vasta kun Unifil-joukot ovat sen vahvistaneet.

YK:n rauhanturvaajat alkavat partioida iltapäivällä eteläisessä Libanonissa varmistaakseen Israelin joukkojen vetäytymisen. Asiasta kertoi YK:n edustaja Alexander Ivanko.

Israelin armeija veti varhain aamulla viimeiset joukkonsa pois Libanonista. Maassa oli enää muutamia satoja israelilaissotilaita. Armeijan komentajan Dan Halutzin mukaan kaikki ovat nyt lähteneet lukuun ottamatta muutamia sotilaita, jotka jäävät jaettuun Ghajarin rajakylään viimeistelemään turvallisuusjärjestelyjä.

Libanon sanoi kommentoivansa vetäytymistä vasta kun Unifil-joukot ovat sen vahvistaneet.

Israel varoitti vetäytymisen jälkeen Hizbollah-järjestöä. Halutz sanoi armeijan radiossa, että jos Hizbollah yrittää koota taistelijoitaan ja lähestyä rajaa, Israel vastaa tähän kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla.

Suurin osa israelilaisjoukoista oli vetäytynyt Libanonista jo aiemmin. Israel lähetti maahan noin 10 000 sotilasta sen jälkeen kun Hizbollah kesällä sieppasi kaksi israelilaissotilasta. Tulitauko taisteluissa solmittiin 14. elokuuta.

Israelin pääministerin suosio laski sodan seurauksena

Vaikka sota Libanonissa saikin suuren yleisön tuen Israelissa, on pääministeri Ehud Olmertin suosio sittemmin laskenut. Kansa olisi halunnut armeijan murskaavan Hizbollahin.

Jopa armeijan komentaja Halutz kommentoi joukkojensa saavutuksia Libanonissa pelkästään keskinkertaisiksi.

Hallituksen asettama tutkijaryhmä onkin jo aloittanut selvityksensä siitä, miten Olmert, hallitus ja asevoimat johtivat konfliktia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.