Mainos

YK:n turvaneuvosto äänestää Hariri-päätöslauselmasta

Libanonin entinen pääministeri Rafik Hariri ja yli 20 muuta ihmistä sai surmansa pommi-iskussa vuonna 2005. Libanon on pyytänyt YK:lta apua murhan tutkimisessa.

YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään erityisen tuomioistuimen perustamisesta Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhan tutkimiseksi. Turvallisuusneuvosto äänestää tuomioistuimen perustamisen sisältävästä päätöslauselmaehdotuksesta Venäjän vahvasta vastustuksesta huolimatta.

Libanonin pääministeri Fuad Siniora pyysi turvallisuusneuvoston apua, koska maa ei ole päässyt sopuun tuomioistuimen perustamisesta. Libanonin hallitus on päätöslauselmaehdotuksen kannalla, mutta parlamentti vastustaa sitä.

Turvallisuusneuvoston ehdotuksen tekivät Britannia, Ranska ja Yhdysvallat. Jos ehdotus hyväksytään, se astuu voimaan kesäkuussa.

Hariri ja 22 ihmistä kuolivat autopommin räjähdettyä Beirutissa helmikuussa 2005. Kuolemista on syytetty Syyriaa, joka on kiistänyt osallisuutensa murhiin. Syyria on ilmoittanut, ettei se aio tehdä yhteistyötä tuomioistuimen kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.