Mainos

YK:n toimittaa ruoka-apua Afganistaniin

YK ilmoitti tänään, että ensimmäinen avustuserä Pohjois-Afganistaniin on lähtenyt naapurimaasta Uzbekistanista Amudarjajokea pitkin. Apu menee apua kaikkein eniten tarvitseville pohjoisafganistanilaisille, jotka ovat joutuneet lähtemään kodeistaan kuivuuden ja sodan takia, kertoi YK:n edustaja Richard Conroy.

Noin puolet Pohjois-Afganistanin väestöstä eli 3,4 miljoonaa ihmistä on täysin riippuvainen ulkomaisesta avusta.

Ensimmäisen avustuserän lähetti matkaan YK:n pakolaisjärjestö UNHCR. Myös muut YK-järjestöt kuten elintarvikeohjelma WFP ja lastenavun järjestö Unicef ovat varastoineet avustustarvikkeita Uzbekistaniin.

YK:n erikoislähettiläs pian Afganistaniin

YK lähettää erikoislähettiläänsä Afganistaniin valmistelemaan uuden hallituksen muodostamista heti, kun turvallisuustilanne sen sallii. YK:n erikoislähettilään edustaja Francesc Vendrell sanoi tänään Islamabadissa, että hänen on määrä matkustaa Kabuliin pikimmiten. Vendrellin mukaan YK lähettää ensin turvallisuusyksikön selvittämään tilannetta pääkaupungissa Kabulissa eilen tapahtuneen vallanvaihdon jälkeen.

Opposition joukot marssivat kaupunkiin varhain eilisaamuna Taleban-liikkeen sotilaiden vetäydyttyä Kabulista kohti etelää.

YK:n Afganistanin-lähettiläs Lakhdar Brahimi sanoi eilen YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa, että YK:n edustajien on määrä matkustaa Kabuliin viipymättä valmistelemaan kokousta, johon odotetaan edustusta Afganistanin kaikista väestöryhmistä.

Kokouksessa on tarkoitus käsitellä maan tulevaisuutta ja laajapohjaisen hallituksen muodostamista.

Punaisen Ristin ulkomaalaistyöntekijät taas Kabuliin

Myös Kansainvälisen Punaisen Ristin ulkomaalaisia työntekijöitä on palaamassa Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin.

Yksi kansainvälisen Punaisen Ristin työntekijä saapui Kabuliin jo eilen pian sen jälkeen kun kaupungin hallinta oli siirtynyt Talebanilta pohjoisen liiton joukoille. Kaksi avustustyöntekijää pääsi perille Kabuliin tänään, kertoi järjestön edustaja Bernard Barrett Islamabadissa.

Kyseessä ovat ensimmäiset ulkomaalaiset avustustyöntekijät, jotka palaavat alueelle sen jälkeen kun Taleban määräsi kaikki ulkomaalaiset poistumaan maasta syyskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.