Mainos

YK:n raportti: Ei viitteitä joukkomurhasta Jeninissä

YK:n raportin mukaan Jeninissä ei tapahtunut laajamittaista joukkomurhaa. YK kuitenkin kritisoi Israelia kovista otteista siviilien asuttamalla alueella.

YK:n raportti Israelin armeijan tunkeutumisesta Jeninin pakolaisleiriin ei tue palestiinalaisten väitettä, että leirissä olisi tapahtunut joukkomurha.

Raportissa kuitenkin kritisoidaan Israelia liian järeiden aseiden käytöstä sekä siitä, että sotilaat estivät avustustyötekijöiden työn. Palestiinalaistaistelijoiden taas todetaan tietoisesti piiloutuneen tiheän siviiliasetuksen keskelle.

Raportin mukaan Jeninissä oli noin 200 palestiinalaistaistelijaa. Jeninin tapahtumien jälkeen palestiinalaishallinto kertoi, että leirissä olisi kuollut jopa 500 palestiinalaista. YK:n raportti ei kuitenkaan tue tätä väitettä. Sen mukaan Jeninissä kuoli 52 palestiinalaista, joista jopa puolet saattoi olla siviilejä. Israel puolestaan menetti 23 sotilasta.

Israel aloitti mittavan hyökkäysoperaation palestiinalaisalueille 29. maaliskuuta, sen jälkeen kun 28 ihmistä oli saanut surmansa ja 140 haavoittunut itsemurhaiskussa Netanyan kaupunkiin kaksi päivää aikaisemmin. Israelin armeija hyökkäsi tankkien, taisteluhelikopterien ja hävittäjien tukemana Ramallahiin, Qalqilyaan, Tulkarmiin, Nablusiin ja Jeniniin kymmenen päivää kestäneen operaation aikana.
(STT-Reuters)

(Kymmenen uutiset 01.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.